Inhoppning och bommar

Idag har vi tagit ännu ett steg framåt i Machas utbildning. Idag har hon nämligen hoppat med ryttare för första gången! Jag är riktigt nöjd med henne för hon skötte sig exemplariskt och var verkligen jätteduktig! 

Vi började med att trava över fyra cavalettibommar åt båda hållen och sedan provade vi att travhoppa över ett litet kryss i båda varven. Det var inga som helst konstigheter och vi avslutade passet med att hoppa ett litet räcke på 60 cm i galopp med markbom före som extra hjälp att komma rätt. Vilken liten stjärna hon är!! 🌟

Prima fick ett lätt pass med bommar idag. Fyra travbommar på ena långsidan och tre galoppbommar på andra. Hon var fin och joggade på lugnt över bommarna. 

Jag hade tänkt rida ett likadant pass på Winstone också, men istället blev det longering över bommarna. Han har antagligen lekt i hagen och blivit biten för han är öm och svullen bakom manken på vänster sida. Tyckte dock att svullnaden gick ner lite av att han rörde på sig, så förhoppningsvis går det över snabbt. Det blir inte alltid som man tänkt sig med dessa djuren. 😜
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Jennkas Dressyr- & unghästblogg

På den här bloggen får ni följa mig i mitt arbete som unghästutbildare i ett försäljningsstall. Vi har unghästar i väldigt varierande storlek, ras och ålder. Allt från halvblod till kallblod, ponnys till storhästar. Ni får även läsa om mig och mina tre egna halvblod De Macha E (3år), Winstone (6 år) och Prima Q (10 år) och följa våran utveckling tillsammans. Vi inriktar oss främst mot dressyr, men håller även på med lite hoppning, trickträning, frihetsdressyr och tornerspel. Hoppas ni hänger med!

RSS 2.0