Fått mycket gjort

Idag vaknade vi upp till ett landskap täckt av tjock dimma. Jag gillar dimma och tycker det är mysigt, men den var så tät att fukten satte sig i håret och på kläderna. Före lunch lättade dimman och solen tittade fram från en klarblå himmel. 


Även idag har jag hunnit med 8 hästar på jobbet, plus att fixa lite på ridbanan, vattna ridhuset och att mocka. 
Först ut idag var nya ponnyn Britta. Hon var lugnare idag än igår. Fortfarande lite stressad men helt klart bättre! I ridningen har hon väldigt lätt för att böja på nacken, men hon krullar mest ihop sig och söker inte stöd på bettet. Så trots att hon är pigg fick jag rida henne ordentligt framåt för att försöka få henne att komma fram till bettet. Mot slutet av passet fick jag i alla fall en liten aning av stöd i handen. Jag tänkte prova att byta bett till ett rakt nästa pass för att se om hon vågar söka mer stöd på det än på det tredelade. 

Nästa häst var Bruno. Vi fortsatte att jobba med det vi gjorde igår. Halvhalter, lugnt travtempo och bärigheten i galoppen. Vi jobbade även lite med skänkelvikningar vilket han tycker är lite knepigt och ganska onödigt. I Brunos värld borde alla skänkelhjälper betyda spring för det är roligast så! ❤

Birger fick jobba hårt idag och dra harven på ridbanan. Riktig styrketräning för honom!
Starlight fick komma ut på en tömkörningsrunda utomhus och det tyckte hon var skoj! 

Nitta som har haft en längre vila tänkte jag sätta igång lite smått nu de dagar jag hinner. Idag fick hon jobba i töm och hon hade lite väl mycket energi i kroppen. Full fart och noll fokus så hon fick mest bara springa av sig idag. 

Sist på dagen jobbade jag med mina tre öselponnyer. Temon fick sadel på sig igen och jag fortsatte att vänja honom vid att jag hänger och klänger på honom. Vi vidgade även vyerna genom att lämna ridhuset och höll till på ridbanan istället. Det gick bra trots att hästarna sprang i hagen bredvid.
Trapper tömkörde jag idag igen och Terror fick prova på tömkörning för första gången. Duktiga ponnyer! 

Efter jobbet red jag igenom båda mina hästar inför morgondagens dressyrträning. De fick lite kortare joggingpass där jag bara ville checka av så att övergångar, halvhalter, tempoväxlingar och sidförande hjälper funkade. Båda kändes lugna, mjuka och trevliga. 


Nu när vi har ställt om klockorna och det är ljust till 8 på kvällen har vi flyttat fram insläppet så att hästarna istället får vara ute till kvällsfodringen. Jag älskar när hästarna kan vara ute i stora hagar i många timmar och verkligen få vara hästar! Dessutom går mockningen fortare när de är ute längre. 
Win win för alla parter! 😉
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Jennkas Dressyr- & unghästblogg

På den här bloggen får ni följa mig i mitt arbete som unghästutbildare i ett försäljningsstall. Vi har unghästar i väldigt varierande storlek, ras och ålder. Allt från halvblod till kallblod, ponnys till storhästar. Ni får även läsa om mig och mina tre egna halvblod De Macha E (3år), Winstone (6 år) och Prima Q (10 år) och följa våran utveckling tillsammans. Vi inriktar oss främst mot dressyr, men håller även på med lite hoppning, trickträning, frihetsdressyr och tornerspel. Hoppas ni hänger med!

RSS 2.0