Basics och program

Idag passade jag på att rida Winstone ute i solen på ridbanan under min lunchrast. Helt underbart och han var riktigt fin! Det känns att han hela tiden får mer och mer styrka och smidighet tillbaka!

Vi jobbar på med väldigt basic grejer just nu och rider i stort sett bara på fyrkantspåret, stora volterna och diagonalerna. I skritten gör vi lite skänkelvikningar men annars är det mest övergångar, tempoväxlingar och att variera mellan en hög form och en låg men rund form. Rätt så tråkigt men fruktansvärt viktigt! 


Prima red jag i ridhuset nu ikväll och tränade på dressyrprogram inför vårens tävlingar. Vi har lite att fila på där. 

Uppridningar är nog min absoluta svaghet och det jag oroar mig mest över att vi ska misslyckas med på tävling. Domaren ser ju så himla tydligt där om man råkar rida in lite bredvid linjen eller vinglar för att man tappar iväg bogen åt något håll till exempel. 

Det som är svårt med Prima när man rider program är att man inte hinner vänta på att hon känns "färdig" innan man utför det man nu ska göra. Man måste ju göra allt på rätt ställe och då blir hon lätt spänd och överilad. Inte helt enkelt att rida programmet då tyvärr.

Något annat vi måste träna på är diagonalerna i galopp med avbrott till trav vid hörnbokstaven. Vi har tränat ganska mycket på enkla byten, galoppombyten och bytesserier på diagonalerna vilket gör att hon gör sig redo för sådant på diagonalen och överreagerar på mina signaler istället för att hålla sig kvar i en jämn galopp hela vägen. Men det är mer bakläxa för mig att visa tydligare för henne vad vi ska göra och att inte fastna i att bara göra byten på den linjen. 

Jennkas tävlingsblogg

På den här bloggen skriver jag av mig om tävlingarna med mina två dressyrhästar, halvbloden Winstone (12 år e. Highcruiser) och Prima Q (16 år e. Qwintus). Vi tränar och tävlar på Medelsvår B-nivå, men till vardags roar vi oss även med lite hoppning, trickträning, miljöträning och frihetsdressyr för att variera arbetet och ha roligt ihop!

RSS 2.0