Hästarna i stallet

Jag tänkte göra en kort liten sammanfattning av de hästar vi har i stallet för tillfället.

Radenija 
 Min favorit i stallet just nu. Ett 6 årigt fint litet palominosto som är korsning med öselponny. Hon är en pigg och alert liten häst som är jätterolig att rida. De senaste veckorna har hon utvecklats jättemycket och blivit mer ridbar, avslappnad och modig. Hon har traskat först på uteritt och hon har insett att hoppning är rätt så kul och att bommarna inte kommer att äta upp henne!

Atakk 
 Vår mini-Valegro! En 5 årig öselponny som har växt över ponnymåttet. Han kom i stort sett ohanterad till oss direkt ifrån Ösel i Estland. Han är nu inriden i alla gångarter och ska efter denna veckan få lite välförtjänt vila i lösdriften. 

Smilla
 En 4 årig liten skäckponny som är en av våra nyaste hästar. Vi har bara hunnit provrida henne en gång  och just nu jobbas hon i töm för att hon ska hitta sin arbetsform och bli lite mer styrbar innan vi fortsätter med ridningen. 

Black Betty 
 Ett svart 3 årigt tinkersto som är ny. Hon ska det närmaste jobba lite med grundhanteringen och sedan ridas in, kanske även köras in. 

Mystic Meg
 Även detta är ett nytt svart 3 årigt tinkersto. Hon är lite mer försiktig av sig och kommer nog behöva lite mer grundhantering innan vi börjar tänka på inridning. Otroligt söt ponny! 

Pompei 
 En gudasnäll 4 årig palominovalack. Vi hade Pompeis äldre helbror Princas Kalava i höstas och de är extremt lika, men lillebror Pompei är mycket coolare än sin storebror. Pompei är tingad och ska flytta till nytt hem i nästa vecka. 

Balder 
 3 årig korsning mellan knabstrup och halvblod. Han är väldigt snäll och social men lite valpig och tuggar på allt som kommer i närheten. Riden i alla gångarter men har inte riktigt fattat varför man ska springa runt runt i ett ridhus, där emot älskar han uteritter och går då först med spetsade öron! 

Askungen 
 Ett 2 årigt litet ponnysto som är vaken och cool på samma gång. Hon har precis har fått lära sig att ha sadel och träns på sig. 

Surprise 
 2 årigt skäcksto av rejäl modell. En supercool unghäst som tar det mesta med ro. Hon är van vid sadel och träns, tömkörd och har faktiskt redan  haft ryttare på ryggen (bara några sekunder en gång) vilket hon inte tyckte var nåt konstigt alls. 

Gus
 2 årig kosning mellan fjording och oldenburgare. En cool kille som kanske ska bli remmalagshäst när han blir stor. Gus är van vid sadel och träns. 

Blunder
 Precis som Gus är Blunder 2 år och korsning mellan fjording och oldenburgare. Han är lite försiktigare av sig och behöver lite mer tid men är redan sadelvan i alla fall. 

Birger 
 Allas våran Bigge! En svart shetlandsponny  på 107 cm. Sällskapsponny, barnponny, körponny och maskot! 

Poga 
 Poga är en av våra remmalagshästar men har varit hemma de senaste vintrarna då hon varit utlånad på foder men inackorderad i stallet (alla remmalagshästar hyrs ut över vintern). Hon ställer även upp som barnponny emellanåt. 

Vi har även några privathästar inackorderade på gården, nämligen mina hästar Prima och Winstone, chefen Annas hästar Polly och Hannibal, och sist men inte minst Halle

Dessutom väntar vi på ett lass nya hästar från Lettland som ska komma nästa vecka! 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Jennkas tävlingsblogg

På den här bloggen skriver jag av mig om tävlingarna med mina två dressyrhästar, halvbloden Winstone (12 år e. Highcruiser) och Prima Q (16 år e. Qwintus). Vi tränar och tävlar på Medelsvår B-nivå, men till vardags roar vi oss även med lite hoppning, trickträning, miljöträning och frihetsdressyr för att variera arbetet och ha roligt ihop!

RSS 2.0