Torsdagens hästgöra

Idag har jag bara jobbat en stund på eftermiddagen vilket gjorde att jag hade hela förmiddagen fri att ägna åt mina hästar! 

Jag mötte Molly i stallet strax före kl 8 i morse och började dagen med en härlig uteritt på Winstone ihop med henne och Pixelis. Vi red ner till stranden en sväng och sedan fick hästarna länga ut lite i galoppen på hemvägen. Winstone tyckte det var skoj och hade nog gärna bockat om jag inte hade sagt åt honom att så får man inte göra  😉

Prima fick ett dressyrpass på min dressyrbana ute på åkern med mycket fokus på skänkelvikningar, öppna och sluta i alla gångarter blandat med mycket tempoväxlingar. Hon kändes bitvis riktigt fin och vi gjorde en bytesserie med tre byten i vart 6e! Hon fick då avsluta med att länga ut i galopp runt åkern innan vi joggade av. 

Tulle och Sakko framför vagnen på eftermiddagen då jag körde en beställning med glada och trevliga norrmän. 


När jag kom hem igen slog den där förkylning som jag väntat på till och jag låg däckad i soffan resten av dagen, med undantag från den stunden vi var ute och jagade hästar på rymmen. Mina och chefens privata hästar hade rymt från det stora betet på baksidan och hade jättekul en stund innan vi fick tag på dem. Skithästar! 
Blöt ända upp till magen efter att ha sprungit i högt, blött gräs efter dagens regn, så vi tog latvarianten hem genom att vi satt i bakluckan på chefens bil och ledde hem dem så istället för att gå. Haha, sånt man bara gör på landet! 😜

Nu ska jag försöka sova bort förkylningen så jag orkar jobba imorgon! Natti natti!


Jennkas tävlingsblogg

På den här bloggen skriver jag av mig om tävlingarna med mina två dressyrhästar, halvbloden Winstone (12 år e. Highcruiser) och Prima Q (16 år e. Qwintus). Vi tränar och tävlar på Medelsvår B-nivå, men till vardags roar vi oss även med lite hoppning, trickträning, miljöträning och frihetsdressyr för att variera arbetet och ha roligt ihop!

RSS 2.0