Nh-dag

Idag har det blivit mycket nh-träning blandat med miljöträning för nästan alla hästarna på jobbet. Det är viktigt med variation för hästarna så man kan ju inte bara fokusera på ridningen varje dag. Att sätta på dem en repgrimma och jobba lite nh-övningar är alltid nyttigt och miljöträning är jätteroligt och får hästarna modigare och mer självsäkra i konstiga situationer.

Alla hästarna som miljötränade vågade både gå över presenningen och upp på pallen. Jätteduktiga! Lilla Mister Birger är ju faktiskt van vid miljöträning och bryr sig inte nämnvärt om presenningar så honom klädde jag in helt och hållet som en liten lurvig vårrulle! 😂❤

Hann även med att longera Thereses ena tinker Rolf under förmiddagen och efter lunch kom en kund för att kika på Margo. De gillade henne och tog med henne hem direkt.

Allt som allt har jag hunnit med 9 hästar under arbetsdagen idag, plus mina egna två som fick varsit dressyrpass ikväll. Det blir ganska mycket häst under en dag! 😉

Jennkas Dressyr- & unghästblogg

På den här bloggen får ni följa mig i mitt arbete som unghästutbildare i ett försäljningsstall. Vi har unghästar i väldigt varierande storlek, ras och ålder. Allt från halvblod till kallblod, ponnys till storhästar. Ni får även läsa om mig och mina två egna halvblod Winstone (8 år) och Prima Q (12 år) och följa våran utveckling tillsammans. Vi inriktar oss främst mot dressyr, men håller även på med lite hoppning, trickträning, frihetsdressyr och tornerspel. Hoppas ni hänger med!

RSS 2.0