Ännu en sen kväll i stallet och lite ändring i vardagen

Vad ska man annars hitta på en fredagskväll än att sitta på en hästrygg i ridhuset fram till kl 10 på kvällen? 😉

Jag försöker dock att ändra på mina kvällar nu. Vanligtvis sätter jag igång med att rida mina egna hästar direkt efter jobbet, men eftersom jag oftast då inte är färdig i stallet före klockan 9 på kvällarna så blir det väldigt sen kvällsmat i stort sett varje dag. Nu ska jag därför försöka komma in i en rutin där jag går hem och äter när jag har slutat jobba och efter det ta mig an mina egna hästar. Då räcker det ju med att bara äta en macka senare på kvällen om jag är hungrig igen då.
Jag hoppas att min kropp kommer må bättre av den lilla ändringen i vardagen.
Dessutom tänkte jag lägga in korta styrketräningspass hemma innan jag hoppar in i duschen på kvällen. Om jag ska fortsätta utvecklas ihop med mina hästar så behöver jag komplettera min vardagliga motion med lite extra styrka.

Jag har dessutom gjort ändringar i veckoschemat för mina hästar.
Vanligtvis brukar vi ha hoppdag på måndagar, men efterson dressyrträningarna nu ligger på måndagar så får hoppningen byta dag.
Fredagar brukar vara min enda hästfria kväll då båda mina hästar vilar. Nu under en period får dock deras vilodag vara på onsdagar istället eftersom jag ska rida Crona då. Att hinna med tre hästar efter jobbet blir lite väl saftigt.


Nog om ändringarna i vardagen och lite om kvällens pass istället.
Dressyrpass med båda hästarna, Prima först.
Red på kandaret för andra gången denna veckan men har inte ridit på det sedan i våras.
Vi jobbade med tempoväxlingar, öppnor, slutor och skänkelvikningar i alla gångarterna, några bakdelsvändningar i skritten och lite förvänd galopp.
Hon var riktigt fin och härlig att rida idag! Så mjuk, följsam, lydig och framförallt var hon med mig varenda sekund under hela passet! Den känslan är helt underbar men med en svår häst som Prima som har väldigt mycket egen vilja och humör är det inte varje dag som är såhär härlig. Man får njuta de dagar där allt bara flyter på och vi dansar fram ihop och tänka tillbaka på dem efter ett mindre lyckat pass. 😜

Winstone var tack och lov lugn och avslappnad i ridhuset idag trots gårdagens skrämmande avslutning. Så skönt!!
Med honom fortsatte vi vårat arbete med tempoväxlingar med engagerade bakben och jobbade en del med det i galoppen idag. I traven jobbade vi även med öppnor och några skänkelvikningar.
Han jobbade på duktigt men var nog lite trött efter hoppningen igår, så vi red inte något långt pass.
Imorgon ska han bara joggas inför tävlingen på söndag!

Jennkas Dressyr- & unghästblogg

På den här bloggen får ni följa mig i mitt arbete som unghästutbildare i ett försäljningsstall. Vi har unghästar i väldigt varierande storlek, ras och ålder. Allt från halvblod till kallblod, ponnys till storhästar. Ni får även läsa om mig och mina två egna halvblod Winstone (8 år) och Prima Q (12 år) och följa våran utveckling tillsammans. Vi inriktar oss främst mot dressyr, men håller även på med lite hoppning, trickträning, frihetsdressyr och tornerspel. Hoppas ni hänger med!

RSS 2.0