Jobbhelg med körning och equiterapeut

Ja jobbhelg innebär att jag själv har hand om fodringar, in- och utsläpp och mockning. 15 hästar i stallet att ta hand om.

 
När stallet var färdigmockat och klart i lördags fick jag sällskap av chef Sofie och satte Bruno och Ambera framför parvagnen och körde en sväng i solen. Det var härligt! 
 

På eftermiddagen tog jag en uteritt på Prima med Winstone som handhäst. Smidigt att motionera båda hästarna samtidigt men kanske inte alltid så enkelt. Winstone är busig och försöker leka med Prima som blir irriterad och arg och studsar fram med öronen strukna bakåt. Winstone fattar inte varför. 

Men de stunderna när Prima galopperar samlat på lösa tyglar och Winstone travar lugnt och fint bredvid, då är det riktigt härligt! ❤
 
Åkte sedan iväg till Emilia och höll lektion när hon red sin Sunshine. Övergångar mellan skritt och trav, tempoväxlingar i traven, växla mellan volter och raka spår och trava över bommar. Att sysselsätta hjärnan på henne genom att hela tiden göra olika saker. Hon såg riktigt riktigt fin ut bitvis när hon jobbade avslappnat genom hela kroppen och sträckte ut halsen fram till bettet!  👍 
 
Nu ska Emilia få jobba med att träna massa galoppfattningar på lina och i töm för att avdramatisera fattningarna och förhoppningsvis ska det få Sunshine mindre bockbenägen i fattningarna under ryttare. 
Förutom att hon blir lite väl glad i galoppen så har det verkligen släppt i ridningen nu och Sunshine blir bara bättre och bättre! Hon är lugnare, mer påverkningsbar och positiv till arbete, betydligt mindre istadig och mer ridbar! 
Hon har gjort stora framsteg! Jätteroligt! 😊
 
 
I söndags hade vi en equiterapeut här som gick igenom Prima och chef Annas båda hästar. 
Jättebra för Prima och intressant att titta på. Hon hittade samma sak som massören gjorde i somras. Låsning höger bak och vänster fram. Men hon hittade även låsning i nacken och revbenen på vänster sida. Hon fick dock loss allt så det ska bli kul att känna hur Prima är att rida efter detta! 

Jennkas Dressyr- & unghästblogg

På den här bloggen får ni följa mig i mitt arbete som unghästutbildare i ett försäljningsstall. Vi har unghästar i väldigt varierande storlek, ras och ålder. Allt från halvblod till kallblod, ponnys till storhästar. Ni får även läsa om mig och mina två egna halvblod Winstone (8 år) och Prima Q (12 år) och följa våran utveckling tillsammans. Vi inriktar oss främst mot dressyr, men håller även på med lite hoppning, trickträning, frihetsdressyr och tornerspel. Hoppas ni hänger med!

RSS 2.0