Hej bloggen!

Nästan en månad har gått nu utan att jag har skrivit något nytt inlägg här på bloggen och flera har hört av sig och frågat varför jag inte har bloggat. Jag har helt enkelt inte haft motivation eller ork till att göra det och därför har jag låtit bli. Jag tycker att det är kul att blogga, det är lite som en offentlig dagbok om mitt arbete och om träningen med mina hästar, men det får inte bli ett tvång att blogga för då försvinner det roliga. Tills jag har fått tillbaka motivationen att skriva så kommer det fortsätta att vara lite tyst här och jag hoppas ni ha förståelse för det. 

Just nu sitter jag på tåget på väg till Christopher och imorgon ska vi till Ljungby för att fira min morfar som fyller 80 år.  Så när jag ändå bara sitter i ett tågsäte tänkte jag att jag kunde passa på att uppdatera er lite om hur allt går med hästarna hemma.

I måndags kom det sju nya hästar från Lettland som vi har jobbat lite lugnt med under veckan. Några hästar har fått lite vila och går på lösdriften och har det bra och dessutom har vi haft en duktig praktikant i två veckor och hon har en veckas praktik kvar. Kort och gott så rullar det på på jobbet och hästarna sköter sig fint. Jag har en ny favorit bland de nya hästarna. Ett 4 årigt sto på ca 155 som heter Comedy. Hon är väldigt pigg och lite känslig och jag får lite att bita i för att få henne fram till handen i bra form då hon är väldigt känslig i munnen. Kul med lite utmaning! Hon kommer bli riktigt fin när hon har förstått vad jag vill för hon är riktigt härlig när hon slappnar av! 🌟
Comedy, Kalmis, Little Star, Prinsese och Mini.

Macha ligger nu  ute på annons, jag har fått många mailsvar och första provridningen är inbokad på måndag. Det känns både skönt och vemodigt att hon faktiskt ska säljas nu. Jag tycker ju om henne väldigt mycket och det hade varit kul att fortsätta utbilda henne, men jag har verkligen inte ork till att fortsätta hålla igång tre hästar på fritiden. Igår när alla tre hästar skulle gå ordentliga ridpass var jag inte helt klar i stallet förän klockan var 22.50. 
Fantastiska Macha! 🌟 Förra veckan fick hon prova på att hoppa bana vilket hon klarade fint. Igår blev hon masserad av Lejon som nu utbildar sig till hästmassör. 👌

Prima och Winstone är nu igång för fullt igen och på onsdag är det dags för årets första dressyrträning!


Jennkas tävlingsblogg

På den här bloggen skriver jag av mig om tävlingarna med mina två dressyrhästar, halvbloden Winstone (12 år e. Highcruiser) och Prima Q (16 år e. Qwintus). Vi tränar och tävlar på Medelsvår B-nivå, men till vardags roar vi oss även med lite hoppning, trickträning, miljöträning och frihetsdressyr för att variera arbetet och ha roligt ihop!

RSS 2.0