Stormig kväll i ridhuset

En lugn och skön ledig  dag avslutades tillsammans med mina älskade hästar i ridhuset medan stormen ven utanför. Ridhusväggarna knakade i vinden och lamporna gungade i taket och då är man extra glad över att det faktiskt finns ett ridhus på gården! En extra guldstjärna får unga fröken Macha som inte var det minsta brydd av stormen som till och med Winstone reagerade lite på trots att han är van vid det. 

Prima var den jag red först. Ett lätt joggingpass även idag men nu lade jag in lite skänkelvikningar och öppnor i passet. Hon tyckte dock att sidförande hjälper var något onödigt, misstolkade dem med flit och ansåg att de betydde antingen "spring framåt och tryck upp nacken" eller "gör valfria rörelser som går mer uppåt än framåt". Hon är ju lite speciellt den här hästen. Tur att jag älskar henne trots att hon är lite knäpp! 😂

Macha var nästa häst ut. Började med att longera henne och då fick hon jobba mest med galoppen. När jag sedan satt upp arbetade vi en stund i skritt och trav. Hon var mjuk och fin och skötte sig fint. Det börjat bli dags att ställa lite mer krav på henne snart när vi kommit igång igen efter vilan. Hon har ju faktiskt blivit 4 år nu min lilla ankunge! 💕

Winstone var sist ut. Han fick inviga sitt kandarträns idag och var väldigt stilig i det! Han tyckte det var kul att ha massa skrot i munnen och försökte även äta på skänklarna till stången. Allt som  går att tugga på bör tuggas på enligt honom. 
Ett lätt joggingpass blev det för honom och jag red med helt lös stångtygel vilket jag kommer fortsätta att göra ett tag. Jag vill gärna göra så när jag vänjer in hästarna på kandar. Endast lättare jogging och successivt från gång till gång korta upp stångtygeln något tills de får känna kontakt och inverkan även på stången. Med Prima tog jag extremt långt tid på mig, men Winstone kommer nog att förstå konceptet ganska fort. Han är ju inte alls lika överkänslig som hon. 😂Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Jennkas Dressyr- & unghästblogg

På den här bloggen får ni följa mig i mitt arbete som unghästutbildare i ett försäljningsstall. Vi har unghästar i väldigt varierande storlek, ras och ålder. Allt från halvblod till kallblod, ponnys till storhästar. Ni får även läsa om mig och mina två egna halvblod Winstone (8 år) och Prima Q (12 år) och följa våran utveckling tillsammans. Vi inriktar oss främst mot dressyr, men håller även på med lite hoppning, trickträning, frihetsdressyr och tornerspel. Hoppas ni hänger med!

RSS 2.0