Torsdag på jobbet

8 hästar jobbade plus lite mockning var det jag hann med idag på jobbet.


Remmalagshästarna Roga, Poga och Aras har mest blivit ridna av praktikanter det senaste så idag trimmade jag igenom dem själv. I nästa vecka ska de flytta ner till hästgården vid hamnen inför att remmalagsäsongen drar igång.

Roga har varit lite dryg och tvärstannat eller gått åt det hållet hon själv velat under några pass med andra ryttare, så tanken idag var att jag skulle tala om för henne vad som gällde. Men Roga är en smart häst. Hon vet vem hon har på ryggen. Hon jobbade på jättefint och lydigt hela passet med lagom bjudning och var fint mellan hjälperna. Hon försöker slå sig lite ur formen emellanåt men kommer snabbt tillbaka igen och ligger med fint stöd i handen.

Poga var väldigt vinglig och ojämn till en början. Hon växlade mellan att tappa bjudningen och att försöka lägga sig på bettet och spring ifrån arbetet. Där emellan flöt hon iväg med borgarna åt alla håll och ville inte riktigt arbeta. Hon fick galoppera av sig ordentligt och sedan hade hon betydligt lättare för att komma till arbete. Vi jobbade med 8-volter i skritt och trav för att få koll på både ytter och inner bog och hon avslutade trevligt. 

Aras var lite ofokuserad i början av passet så han fick jobba med galoppen tidigt. Han har otroligt lätt för galoppen. Gör fina fattningar, är bärig i galoppen och har lätt för att jobba i form där. Inte illa för en 4 årig köttbulle. Efter galoppen var han fin även i traven. 

Geiko fick en stor guldstjärna idag och vi kom över ännu en tröskel i hans utveckling. Det är en väldigt trevlig ponny med fina kvalitéer, men när han kom var han spänd, osäker och hade svårt att fokusera så jag har jobbat sakta och försiktigt med honom. Idag jobbade han på riktigt härligt i traven med fin bjudning fram till handen med lite längre hals. 
Han har stor galopp som varit rätt obalanserad och i början kunde han knappt hålla galoppen alls i longering eller när han var lös. Galoppen har han därför bara fått jobba med utan ryttare. Hästen behöver först hitta sin egen balans innan den kan klara av det med ryttare. Det har tagit lite tid, men idag galopperade vi två hela varv åt båda hållen! Det gick lite fort men var ändå avslappnat och fokuserat! Så underbart när något man jobbat med plötsligt faller på plats! 


2 åringarna Blunder och Askungen jobbade jag nh med och lite miljöträning/toleransträning. Pinnen med plastband är ett bra redskap. 

Lilla Gus blev tömkörd för 3e gången och han skötte det superbra! Stopp, start och sväng fungerade förvånansvärt bra. 
Dagen avslutades med tömkörning av Birger över travbommar och med övergångar mellan trav och galopp. Fin ponny! 






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Jennkas tävlingsblogg

På den här bloggen skriver jag av mig om tävlingarna med mina två dressyrhästar, halvbloden Winstone (12 år e. Highcruiser) och Prima Q (16 år e. Qwintus). Vi tränar och tävlar på Medelsvår B-nivå, men till vardags roar vi oss även med lite hoppning, trickträning, miljöträning och frihetsdressyr för att variera arbetet och ha roligt ihop!

RSS 2.0