Året som gått - en bildbomb!

På jobbet hinner vi ju träffa på ganska många olika hästar under ett år. Vissa fäster man sig lite extra vid, några lär man sig nya saker av och en del har man bara jättekul ihop med!
Här nedan får ni se en mängd med bilder från det gångna året! Hur många hästar känner ni igen? 😉

Våra mål 2017

Planerna inför nästa år för mig och mina hästar är att vi börjar med vintervilan i januari. Båda hästarna går på helvila nu imorgon då jag åker iväg till min mamma i Skåne för att fira jul.
Prima får ungefär 1,5 veckas ledighet men eftersom hon inte riktigt klarar av vila så joggas hon sedan lugnt under januari innan vi kör igång igen.
Winstone ska få 3 veckors total vila och sedan bara jobbas från backen i 1-2 veckor beroende på hur han känns. Han är ju fortfarande ung och behöver få en lite längre viloperiod innan allvaret börjar igen.

I mitten/slutet av februari ska börja med dressyrträningar igen om väder och väglag tillåter att vi åker iväg.
Planen är sedan att Prima ska ut och tävla redan i mars. Jag har inte börjat kolla efter tävlingar ännu men jag hoppas att jag kan hitta en La:3 att starta med henne då. Resten av året ska hon sedan starta MsvC och vi ska fokusera på att få jämna och avslappnade ritter med målet att kunna rida på runt 65%.

Träningsmässigt ska vi såklart fortsätta utvecklas båda två. Jag vill att hon ska bli starkare och stadigare, utveckla sina gångarter mer och bli mer elastisk så att vi kan få högre poäng på mellangångarter och ökningar. Jag vill träna mer samling, mer slutor på diagonalerna vilket jag tycker är kul men svårt, få till bättre och luftigare byten med en lugn häst, få till serierna bättre och lugnare och jobba mer mot arbetspiruetter i galopp. Vi ska bli bättre helt enkelt och långsiktigt träna mot att kunna starta MsvB!

Planen för Winstone är att han ska debutera La i april och tävla på den nivån under våren och början av sommaren. Till hösten ska även han tävla MsvC tänkte jag. Han börjar redan närma sig att bli redo för det men vi har många månader på oss att befästa delarna på den nivån innan det är dags.

Det ska bli så himla roligt att träna vidare med honom mot nya mål och se hur mycket han kommer att utvecklas! Han är en fantastisk häst och jag tror att vi kan komma ganska långt tillsammans.
Han ska bygga ännu mer styrka och smidighet och vi ska jobba vidare med delar som ingår i La och MsvC och kanske även lite från MsvB så småningom, så att vi ska kunna gå upp på den nivån till 2018.

Vi har ett spännande år att se fram emot och jag längtar tills vi kan sätta igång! ❤

Jennkas Dressyr- & unghästblogg

På den här bloggen får ni följa mig i mitt arbete som unghästutbildare i ett försäljningsstall. Vi har unghästar i väldigt varierande storlek, ras och ålder. Allt från halvblod till kallblod, ponnys till storhästar. Ni får även läsa om mig och mina tre egna halvblod De Macha E (3år), Winstone (6 år) och Prima Q (10 år) och följa våran utveckling tillsammans. Vi inriktar oss främst mot dressyr, men håller även på med lite hoppning, trickträning, frihetsdressyr och tornerspel. Hoppas ni hänger med!

RSS 2.0