Nh-dag

Idag har det blivit mycket nh-träning blandat med miljöträning för nästan alla hästarna på jobbet. Det är viktigt med variation för hästarna så man kan ju inte bara fokusera på ridningen varje dag. Att sätta på dem en repgrimma och jobba lite nh-övningar är alltid nyttigt och miljöträning är jätteroligt och får hästarna modigare och mer självsäkra i konstiga situationer.

Alla hästarna som miljötränade vågade både gå över presenningen och upp på pallen. Jätteduktiga! Lilla Mister Birger är ju faktiskt van vid miljöträning och bryr sig inte nämnvärt om presenningar så honom klädde jag in helt och hållet som en liten lurvig vårrulle! 😂❤

Hann även med att longera Thereses ena tinker Rolf under förmiddagen och efter lunch kom en kund för att kika på Margo. De gillade henne och tog med henne hem direkt.

Allt som allt har jag hunnit med 9 hästar under arbetsdagen idag, plus mina egna två som fick varsit dressyrpass ikväll. Det blir ganska mycket häst under en dag! 😉

Tisdag på jobbet

Idag har jag i lugn och ro hunnit med alla mina hästar på jobbet. Jag har bara 8 hästar och ponnyer att jobba med just nu så det är tur att det snart kommer nya. 😉

Hubert har idag haft ryttare på ryggen för femte gången och är jätteduktig. Står stilla vid uppsittning utan medhjälpare på marken och jag rider utan lina i skritt och trav. Han är väldigt lugn och cool.

Natasja har haft sadel och träns på sig ett par gånger nu och idag klängde jag även lite försiktigt på henne. Hon är lite osäker av sig så jag tar det lugnt och försiktigt så att hon känner sig trygg i allt jag gör. Hon har redan blivit modigare så hon kommer nog bli en riktigt trevlig ponny bara hon får den tid hon behöver.

Hans har även han haft sadel och träns på sig några gånger och jag har även hunnit hänga lite på honom en gång. Idag kunde jag även sitta upp på honom vilket jag gjorde helt utan medhjälpare och vi skrittade även ett varv på en liten volt. Han känns så himla cool och trygg!

Bruno har fått hoppa idag! Allra första gången han hoppar med ryttare och han var såklart jätteduktig! ❤

Birger satt jag upp på och red en liten stund idag. Även små ponnyer behöver trimmas lite emellanåt och jag älskar att jag är så pass liten att jag faktiskt kan rida småponnys!

Nagasaka fick ett pass med skritt och travarbete och med lite miljöträning när kråkorna dök upp så lägligt och tränade steppdans på plåttaket till ridhuset. Det låter en hel del då och med hästar som är lite ljudkänsliga är det inte alltid speciellt kul... Men Nagasaka skötte sig jättebra och stressade inte upp sig alls även fast hon tyckte det var lite konstigt när det lät. Duktig bebis! 👍

Geten och Taip fick avsluta dagen med lite nh och miljöträning. Nyttigt för unghästar!

Årets sista dressyrträning

Winstone och jag har idag varit iväg helt själva för första gången. Ingen hästskötare var med oss men det gick bra ändå.
Lilla Mister Fegbert var dock väldigt spänd och fjantig när vi väl var framme och energin bubblade på utsidan av honom. Han hade nog helt och hållet glömt bort att vi har tränat i det ridhuset flera gånger för det var fruktansvärt läskigt idag och han höll på att krypa ur skinnet fullständigt när han fick syn på sig själv i spegeln! Tydligen ser hans spegelbild väldigt skräckinjagande ut.

Första delen av passet gick åt till att få honom att slappna av och inte vara så spänd och rädd för allt. Efter en stund blev det mycket bättre och vi jobbade med mycket övergångar och 12 meters volter längs långsidorna och att rakställa ordentligt emellan. Idag när han var så laddad så märktes det tydligt när han smet iväg med yttersidorna och vi kunde lägga mycket fokus på att kontrollera och hålla ihop båda sidorna och få honom att bjuda jämt framåt på båda tyglarna och att vara ordentligt rakriktad.

Han avslutade passet riktigt bra! Lydig och mjuk men med riktig power. Han är så häftig och fick massa beröm av våran tränare!
Nu blir det snart några lugnare månader för oss innan vi kommer igång igen i februari.


Med tanke på mitt förra inlägg så måste jag verkligen säga hur otroligt tacksam jag är över att mina hästar sköter det här med transporten så himla bra. Jag kan lasta dem själv och de står som små ljus när de åker så man märker inte ens att de är där bak.
Prima har det aldrig varit några större problem med, men Winstone slog faktiskt runt i släpet en gång när han var 3 år och efter det var han av naturliga skäl lite orolig i transporten. Det verkar tack och lov ha släppt helt och hållet men han åker med bomull i öronen eftersom han är lite ljudkänslig och får han bara ha sina bomullstussar så är han helt lugn när han åker! 👍

Jennkas Dressyr- & unghästblogg

På den här bloggen får ni följa mig i mitt arbete som unghästutbildare i ett försäljningsstall. Vi har unghästar i väldigt varierande storlek, ras och ålder. Allt från halvblod till kallblod, ponnys till storhästar. Ni får även läsa om mig och mina tre egna halvblod De Macha E (3år), Winstone (6 år) och Prima Q (10 år) och följa våran utveckling tillsammans. Vi inriktar oss främst mot dressyr, men håller även på med lite hoppning, trickträning, frihetsdressyr och tornerspel. Hoppas ni hänger med!

RSS 2.0