Torsdag

Igår och idag har jag haft lite hjälp i stallet av en tjej som jag var ridlärare åt när hon var mindre. Nu går hon på ridsportsgymnasium och har påsklov denna veckan, så hon ville komma upp till stallet och vara med lite.

Idag började jag med att jobba Furino i töm. Han blir bara mer och mer avslappnad för varje dag och idag jobbade han så bra att han blev trött jättefort. Inte lätt att vara en liten bebis med för stor kropp! 😂

Birger fick också jobba en stund i töm och agera lärare åt Hanna som fick lära sig hur man gör.

Robin har fått jobba mycket med tömkörning det senaste, men idag var det dags att sitta upp på ryggen.
Han hade ryttare på sig några gånger i höstas men det var ju ett halvår sedan! Men Robin är ju så cool och duktig så jag kunde rida honom i skritt och trav i lina idag. 👍

Innan lunch red jag Sakko barbacka ihop med Hanna på Roga och Anna på westernhästen. En stund på ridbanan och avslutade med en liten uteritt. Sakko var jättelugn och duktig idag och sökte sig ner i form istället för att springa med huvudet i vädret. Arbete i töm gör verkligen nytta! 👍

Eftermiddagen spenderades med att kratta, sopa och vattna i ridhuset. Inte den roligaste sysslan men sånt som måste göras.


Mina hästar fick bara joggas lugnt idag. Prima uppsuttet och Winstone i töm.
Med Prima jobbade jag mycket övergångar mellan gångarterna och hon hade velat jobba mer ordentligt men fick nöja sig med lite lättare arbete.
Winstone var tillbaka i sitt fjantiga jag idag igen och blev rädd gång på gång i stallet när katterna gick över stallgången bakom honom. För det har ju aldrig hänt innan...
Sedan höll han på att krypa ur skinnet för att det stod en skottkärra utanför ridhuset. Suck! 
Jag hoppas att den här tittighetsperioden går över snart! Tramsunge!
Nåja, när vi väl jobbade så skötte han sig bra och joggade på fint! 😊


Kvällspass

Det har varit grått och blåsigt väder hela dagen med några små stänk av regn då och då, men ikväll var det riktigt behagligt när vinden hade mojnat. Mina hästisar fick därför varit pass på ridbanan efter jobbet.

Prima fick ett lite ordentligare dressyrpass, vilket hon oftast får på onsdagar så att hon ska vara lugn (haha) och snäll när Therese ska rida henne på torsdagarna.
Red på kandaret vilket jag brukar göra någon gång i månaden för omväxling och för att hon ska vänja sig vid det. 

Idag bestod passet av både toppar och dalar, på- och avläge. Bitvis hade hon sån power och vilja och andra stunder vet jag inte riktigt vad hon höll på med... Haha, hon är ganska rolig den där hästen när hon hittar på egna saker att träna på, men nu för tiden har hon väldigt lätt för att komma tillbaka till arbete igen även om hon svävar iväg i sin egen värld en stund. Förut fick jag ägna resten av passet åt att bara få kontakt med henne igen. 😜


Winstone är bättre i sin rygg igen och ömheten kommer troligtvis av att han har kommit in i en ny växtperiod. Hur stor har han tänkt bli egentligen?? 
Han har fått ta det lugnt i en vecka nu med korta lätta pass utan ryttare, men idag satt jag upp och red lite. Ett kort och lätt joggingpass på ungefär 20 minuter var allt han fick nöja sig med. Jag vill fortfarande att han tar det lite lugnt, men han blir så uttråkad av att inte få jobba, så det får bli korta, lätta pass ett tag till.

Gårdagens tränings-promenad verkar ha gjort nytta förresten! Bara när man ledde honom till och från hagen idag hade han en helt annan energinivå mot tidigare. När jag red var han dessutom väldigt lugn och avslappnad trots att vi red precis innan insläpp när hästarna börjar fara runt vid grinden till hagen och vänta på att få komma in. Det brukar annars vara ett väldigt störningsmoment för honom, men idag brydde han sig inte! Skönt!! 👍

Fällningstider

Det är väl helt underbart när hästarna börjar fälla vinterpälsen!? Då vet man att våren är här och att de snart har bytt ut den där ruggiga vinterpälsen mot en len och blank sommarpäls!

Det är inte lika mysigt med all päls som hamnar överallt så fort man ens tittar på en häst... 
På kläderna, under kläderna, i munnen och ögonen. Överallt!! 

Vårens fällperiod är både underbar och fruktansvärd på samma gång! 😉 
Bästa fjordingen Fingal förra våren... 😉


Jennkas Dressyr- & unghästblogg

På den här bloggen får ni följa mig i mitt arbete som unghästutbildare i ett försäljningsstall. Vi har unghästar i väldigt varierande storlek, ras och ålder. Allt från halvblod till kallblod, ponnys till storhästar. Ni får även läsa om mig och mina tre egna halvblod De Macha E (3år), Winstone (6 år) och Prima Q (10 år) och följa våran utveckling tillsammans. Vi inriktar oss främst mot dressyr, men håller även på med lite hoppning, trickträning, frihetsdressyr och tornerspel. Hoppas ni hänger med!

RSS 2.0