Mina fina hästar! 🌟

Winstone går riktigt fint på kandaret och han ser helt plötsligt väldigt vuxen ut! Tänk att min lilla spinkiga åring har växt upp och blivit en stor, fin 7 åring! Han har sådan enorm energi nu att det nästan bubblar i kroppen på honom. Det är så roligt och jag ser fram emot året som vi har framfö oss och allt nytt vi ska lära oss! Jag har sagt det förut, men jag säger det igen: Han är fantastisk den här hästen! 💙 

Sen har vi ju fröken Macha också! Vintervilan gjorde henne verkligen gott och hon är riktigt bra just nu! Så mjuk och fin att rida, med en härlig framåtbjudning och glädje! Igår filmade Lejon oss när vi red och Macha har verkligen utvecklats fint! Hon är en dröm att rida och hon är ju så vacker att titta på! Min fina lilla prinsessa! 💕Hur Macha ser på farliga saker:

Det stod en gammal träsoffa full med bråte tillfälligt utanför stallet och Macha fick syn på den i mörkret.
Macha: Du, det står någonting där!
Jag: Ja, jag vet. 
Macha: Den är ju skitläskig! (Snarkar och blåser luft ur näsborrarna) Kan vi undersöka den??
Jag: Okej, varsågod, gå och titta på den du.
Macha: Du matte, den var inte farlig! 
Jag: Nej, jag vet. Ska vi gå nu?
Macha: Nej jag har inte undersökt allt ännu! Den är jätterolig! Kolla här! Det låter om jag pillar på den här saken! 
Jag: Jaja, är du klar snart så vi kan gå?
Macha: Nä, jag vill leka mer med den! Den är så skojig! 

Det finns inte mycket som skrämmer den där nyfikna hästen! 😂


9 hästar

Fyra på förmiddagen och fem på eftermiddagen. 
Jolanda fick på sig både sadel och träns idag och fick träna på att bli longerad över läskiga travbommar och den köttätande presenningen. 
Mercur fick även han springa över bommar och presenningen som inte alls var köttätande. 
Bomber och Hawaii fick fortsätta med tömkörningen. Start, stopp, följa spåret och sväng. Imorgon ska vi även prova i trav. 

De nya fjordkorsningarna blev longerade och fick även de prova att trava över bommarna. Perle fick springa utan sadel men Mini och Little Star fick båda ha sadel på sig. 
Geten fick jobba lite i töm med fokus på framåtbjudning och tempo och Bruno fick ett kort joggingpass barbacka i ridhuset. De är nöjda över att komma igång med arbete igen efter vilan!Jennkas Dressyr- & unghästblogg

På den här bloggen får ni följa mig i mitt arbete som unghästutbildare i ett försäljningsstall. Vi har unghästar i väldigt varierande storlek, ras och ålder. Allt från halvblod till kallblod, ponnys till storhästar. Ni får även läsa om mig och mina tre egna halvblod De Macha E (3år), Winstone (6 år) och Prima Q (10 år) och följa våran utveckling tillsammans. Vi inriktar oss främst mot dressyr, men håller även på med lite hoppning, trickträning, frihetsdressyr och tornerspel. Hoppas ni hänger med!

RSS 2.0