På gång igen

Vad har hänt sedan mitt senaste blogginlägg då? Min bil gick ju sönder men "Lejon" var snäll och lånade ut sin bil så att jag kunde åka upp till Stockholm och fick en härlig och lugn långhelg där. Det var precis vad jag behövde! Therese och Louise hade ju hand om mina hästar medan jag var iväg och det hade gått bra. Hästarna hade skött sig fint. 

Macha skadade ju sig i benet innan jag åkte men det läker fint och nu har hon fått börja jogga igång lite i lina och töm. Hon är väldigt nöjd över att få jobba igen!
 
Förra onsdagen gick jag omkull med en unghäst som snubblade när vi red. Jag fick en ordentlig smäll i magen med smärta som höll i sig. Jag som helst undviker sjukhus övervägde starkt att åka in, men avvaktade en dag till och då hade den värsta smärtan släppt. Jag fick ändå ta det väldigt lugnt i några dagar och ägnade dagarna åt att måla om stallet. Från svart till grått. Det blev väldig ljust och fräscht!
 
Nu är jag okej igen och är igång både med jobbet och mina egna hästar. Stallet är nästan klart och vi har börjat flytta tillbaka alla grejer så att det blir ordning och reda igen. Vi har bara sex saluhästar i stallet just nu och har därför tid för att städa, putsa och fixa med annat som ska göras och dessutom motionerar vi remmalagshästar nu när det inte är så mycket körningar. Härligt att komma ut på lite skogsturer!
 
Stallet
 

I tisdags kom Louise upp och hoppade Prima samtidigt som jag hoppade Winstone. Glada och duktiga hästar och både Louise och jag tyckte det var jätteroligt att hoppa lite.

 

Tillbaka i stallet och släpper på kontrollbehovet

Ja idag började jag jobba som vanligt uppe i stallet igen. Det är massor som ska göras nu. Hästarna som har gått på sommarbete ska sättas igång, det ska städas och fixas, harvas och vattnas, tvättas och målas. 

Idag har vi vattnat ridhuset som stått tomt och ovattnat de senaste 2 månaderna. Jag har ridit fjordingen Sebastian och tinkern Hope. Zemaitukan Monis fick jobba på töm och 3åriga halvblodet Sekunde jobbade jag lite nh med. 
 
Sist på dagen provade vi att köra Bruno mot trafiken för första gången. Han var superduktig!! 🌟 Fingal fick vara med som socialt stöd bredvid nu när min bästa Sakko har flyttat till sitt vinter-hem. 💚
Fjordingen Sebastian
 
Lika som bär! Mamma Hope är tillbaka efter att ha varit uthyrd och såld. På bilden till höger är det hennes son Geten som är tre år och som vi fortfarande har här. Tanken är att han ska bli remmalagshäst nästa år!
 

Igår kväll trimmade jag en sista gång på Winstone och Prima innan jag lämnar över dem till Therése och Louise resten av veckan. Det är första gången jag släpper på mitt kontrollbehov över mina hästar och lämnar över dem helt till någon annan. Vanligtvis får de vila om jag åker iväg eftersom jag inte brukar låta någon annan rida dem om jag inte är med. Men nu är vi på gång igen efter sommarens lugnare pass och vill inte att de står helt i fyra dagar. 

Dessutom vet jag att Louise och Prima kommer bra överens så att jag inte behöver vara orolig och Therése och jag har jobbat ihop och känt varandra så pass länge att hon känner till mina rutiner för hästarna väldigt väl och vet hur jag vill ha utrustning och så vidare. Därför känns det okej att släppa över ansvaret till de två, även om jag kommer vara lite jobbig och stirrig och undra hur det går. 😂 
 

Nog med otur!!

Otur två dagar i rad?!? Nä nu får det faktiskt räcka! Igår dog bilen på E4an på väg till besiktningen fick åka bärgningsbil. Var väldigt nära på att skrota den men det visade sig att det bara var bränsleslangen till motorn som lossnat så den får leva lite till. 

Idag var Macha lite väl närgången på elstaketet i hagen så nu står hon med skadat bakben och jag hoppas bara att det läker utan komplikationer. Det var ju lägligt att hon skadade sig precis innan jag ska iväg, så att jag måste be andra fixa med hennes sår och hålla koll på henne. 
Livet med hästar är inte alltid kul... 😥

Jennkas Dressyr- & unghästblogg

På den här bloggen får ni följa mig i mitt arbete som unghästutbildare i ett försäljningsstall. Vi har unghästar i väldigt varierande storlek, ras och ålder. Allt från halvblod till kallblod, ponnys till storhästar. Ni får även läsa om mig och mina tre egna halvblod De Macha E (3år), Winstone (6 år) och Prima Q (10 år) och följa våran utveckling tillsammans. Vi inriktar oss främst mot dressyr, men håller även på med lite hoppning, trickträning, frihetsdressyr och tornerspel. Hoppas ni hänger med!

RSS 2.0