Seger i Medelsvår C!

Igår gjorde Winstone sin sista start för den här tävlingssäsongen, och det blev ett lyckat avslut med en seger! 😍

Planen var att att göra en kortare framridning den här gången eftersom energin tog slut helt inne på banan under förra tävlingen. 
Men när jag suttit upp känner jag direkt att vi hade behövt en lika lång framridning som vanligt. Energin bubblade under ytan och jag fick se till att hela tiden hålla honom stadigt mellan hand och skänkel under framridningen för att undvika explosioner.
Jag vet inte om vi fick så mycket vettigt gjort på framridningen egentligen mer än att försöka hålla hans energinivå under kontroll. 😅

Tävlingsbanan var inomhus och innetävlingar är ju inte riktigt hans grej eftersom han blir spänd och överreagerar på alla ljud. Idag var inget undantag. Något skrapande ljud mot ridhusväggen i ena hörnan, sin egen skugga som plötsligt dök upp i ljusfältet från solen som sken in genom fönstret, högtalaren som var placerad på sargen och kastade musik på honom precis när vi red förbi... Ett ridhus är bra läskigt om man är en Fegbert.
Men! De bitarna han höll ihop och som flöt på gav en riktigt bra känsla, bästa känslan vi har haft inne på banan i år, med härlig energi och lätthet! 
Domaren höll tydligen med för de bra delarna vägde upp för missarna när han blev skrämd och gav oss segern i klassen på 66,1%!

Domaren kommentar:
"Flott häst! Spänd idag, lite av och på, men när det blir bra är det riktigt bra! Väl ridet!" 

Det är inte vårt bästa resultat i den här klassen, men jag är riktigt nöjd ändå! Känslan under de bra delarna, att vi tog oss igenom programmet inomhus utan att han krånglade (vilket han kan göra när spändheten tar över) och att vi fick med oss en blågul rosett hem! 

Nu är det en vinter med fokus på träning framför oss. Stärka oss mer och jobba mot att kliva upp en nivå och starta Medelsvår B till våren! 





Jennkas tävlingsblogg

På den här bloggen skriver jag av mig om tävlingarna med mina två dressyrhästar, halvbloden Winstone (12 år e. Highcruiser) och Prima Q (16 år e. Qwintus). Vi tränar och tävlar på Medelsvår B-nivå, men till vardags roar vi oss även med lite hoppning, trickträning, miljöträning och frihetsdressyr för att variera arbetet och ha roligt ihop!

RSS 2.0