Liten blir stor

Jag älskar jämförelsebilder!
Här är hur Winstone såg ut på sitt 3års-test mot hur han ser ut nu. En hel del har hänt med kroppen på honom på två år! ❤

Ny vecka

Idag har det varit en ganska lugn dag. 
Jag jobbade lite med Gustaf på morgonen. Han fick prova på arbete i töm för att hitta ner till en stadigare form med bjudning och han jobbade jätteduktigt!
Tog sedan en långtur på Laura för att flytta henne ner till Hästgårn över sommaren och det blev en härlig tur i solen och värmen. Hon var pigg och glad och jätteduktig som traskade på utan tvekan hela vägen trots att vi var helt själva! Duktig 4 åring! 👍 

Efter lunch roade jag mig med att skutta lite lugnt och försiktigt med Feja och Mona. Jag hade lagt fram cavaletti på ena långsidan och ett litet kryss på andra. Båda var jätteduktiga och jobbade på fint i värmen. Mona hade dock lite svårt för att få med sig alla benen över hindret när vi travhoppade, men i galopp var det lättare!

Hoppiskuttade sedan med Prima. De senaste har det blivit mer löshoppning än uppsutten hoppning och hon har tröttnat lite på att löshoppas. Uppsuttet är mycket roligare tycker hon! 
Även fast hon var något loj idag (för att vara hon) på grund av värmen och att hon har sovit ute i natt, så var hon ändå taggad på att få hoppa! Hon tog några riktigt trevliga språng men blev sedan lite trött och började hoppa flackt så då gav vi oss med hoppningen för idag men jag slängde upp Hanna i några minuter så att hon fick prova att hoppa några skutt på låg höjd med henne och de skötte det fint båda två! 👍

Kund efter det som ville prova att rida ut på Sarma som de var och provred i förra veckan. Jag följde med på Winstone som ändå bara skulle ut och lulla lite lugnt idag. Han var riktigt lugn och cool idag. Skönt!

Sedan hade Tess gjort iordning Trixi inför att jag skulle ta ett hoppass på henne. 
Det var roligt att hoppa lite ordentligare på en annan häst än mina egna, men jag fick rida ordentligt framåt för att få igång henne men hon tyckte det var skoj och småbusade lite efter hindren ibland.
Nu ska jag hjälpa Tess att hoppa henne ett par gånger i månaden och rida ut och busa nån gång i veckan. Det är ju bra att man kan hjälpas åt och be om hjälp med hästarna. Tess hjälpte ju mig att tömköra när jag hade ryggskott. Smidigt att ha en stallkompis! Kvällen spenderades med film och tacos ihop med Hanna och Lejon! Härligt att de båda är här igen! ❤

Lycka!!

Jag älskar min häst! Han är helt fantastisk!! ❤
Vi knep 2a platsen i hans tävlingsdebut igår, och det trots att jag råkade rida fel väg! 😱
Vilken liten stjärna jag har! Älskade häst!! ❤ 
 
 
Min trogna följeslagare och fotograf kunde tyvärr inte följa med denna gången så lilla Othilia följde med istället och min kompis Emma kom och mötte upp på tävlingsplatsen så jag hade hästskötare och sällskap. Jättekul att träffa Emma igen, det var länge sen nu.
 
 
Vi anlände till tävlingen i god tid för att Winstone skulle få promenera runt och se sig omkring länge och väl för att coola ner hjärnan innan det var dags att sitta upp. Det var ganska välbehövligt och jag ska nog fortsätta med det på framtida tävlingar också.
 
Riktigt snygg var han minsann min lilla prins med sitt nya fina schabrak med guldkant från Equestrian Stockholm och Emma hade med sig de snygga guldiga skydden från PS of Sweden som hon hade köpt till oss i present. Såklart att man ska matcha i guld på en guldklimp som Winstone! 😉 
 
Vi började sedan rida fram i ett litet ridhus och Winstone var helt magisk! Så laddad och elektrisk men ändå så mjuk och lyhörd! Lite bus bjöd han också på!
 
Efter en stund gick vi ner till framridningen intill tävlingsbanan och där fortsatte han att kännas lika fin och häftig med en jäkla power. Dock blev det lite för bra när vi skulle prova några längningar i både traven och galoppen och det  istället blev bus och bockningar. Glad bebis, men planen blev därför att fega lite med längningarna inne på banan. Mitt största mål för dagen var att inte ramla av inne på banan! Haha! 😂
 
Sedan blev det våran tur. Det var lite läskigt att bli själv där inne på banan tyckte Winstone med människor som lurade i en hästtransport och köttätande blommor vid dressyrstaketet och han blev naturligtvis lite mer spänd. Spändheten kändes genom hela programmet och jag fick hela tiden passa honom och hålla ihop honom tydligt mellan skänklarna så att han inte skulle skygga åt sidan för bokstäver och blommor. Det syntes dock inte så tydligt i traven utan mest i galoppen. 
 
 
Inridningen blev lite vinglig och han fick syn på nåt väldigt intressant han var tvungen att glo på i halten. 
Lite feg längning som planerat på första diagonalen, första volten i traven blev rund och fin men till andra volten så tittade han till på något utanför banan och jag fokuserade på att hålla honom lugn och kvar på spåret så jag glömde helt och hållet bort att göra en volt! Jag har aldrig ridit fel förut, varken i hoppning eller dressyr, men nån gång ska väl vara den första? 😉 
 
Nåja, gör om gör rätt och volten blev bra.
På skritten fick vi en 8a! Han har väldigt lätt för att slappna av, kliva på och länga formen i skritten trots att han är lite spänd och vaken i övrigt och det är jätteskönt! 
I första galoppen blev han väldigt kort och spänd och tänkte lite för mycket uppåt. Jag hade velat trycka fram honom mer för att få igång galoppen, men det kändes som att det skulle ha resulterat i en bockserie så jag valde att bara sitta stilla och vänta ut honom. Spändheten gjorde även att vi tappade galoppen på kortsidan och det drog ju ner rejält på poängen där och det blev inte heller någon längning på diagonalen. 
På traven emellan galopperna fick vi där emot en till 8a!
Andra galoppen var lite mer avslappnad och mer påverkningsbar men jag fegande ändå med längningen för säkerhets skull. 
Sista travdiagonalen vågade jag försöka mig på lite mer längning, men ändå ganska försiktigt och uppridningen till sista halten blev rakare och bättre än inridningen.
 
Tankarna efteråt var att jag var nöjd med honom för han var jätteduktig för att vara första tävlingen! Lite spänd och tittig och jag gjorde en miss men vi kom ju runt hela programmet utan att jag ramlade av! 😜
Tittade direkt på filmen från ritten och insåg att det faktiskt såg mycket bättre ut än det kändes så då blev jag ännu mer nöjd!
 
 
När resultatet kom upp hade jag hamnat på samma procent som en annan Jenny som jag känner som också tävlade. Vi skämtade och sa att det satt i namnet! Vi låg då på en delad 4e plats med bara några ekipage kvar i klassen. Jag tyckte det var riktigt bra gjort av oss!
Men plötsligt kom de och tog bort mitt namn från listan för att de hade räknat fel. Jaha tänkte jag, det var den lyckan. Han var ju trots allt spänd, jag red fel och vi hade ett avbrott i galoppen. Jag var helt övertygad om att de skulle flytta ner mig. 
 
Det tog så lång tid! De andra ekipagen hann rida klart och vi försökte kolla Equipe gång på gång men där kom inte heller något resultat. 
Tillslut kom de med mitt namn och hängde upp det på andraplatsen och jag kunde bara få fram ett "Är det sant??"
Jag blev så chockad och glad att jag nästan började gråta! Underbara, fina häst!!! ❤
 
På med skydden och upp i sadeln igen för att rida in på prisutdelning! Jag var så lycklig! Jag är fortfarande lycklig! Att ta en 2a plats i tävlingsdebuten är ju inte dåligt precis!
 
Vårat resultat var 66,78% och kommentar från domaren som löd:
"Härlig häst med trevliga gångarter. Kom igång bättre på slutet. Stadig form men blir lite hög i nacken ibland. Trevlig uppvisning!" 
 
 
Nu är jag så taggad för att tävla mera! Det är ju så roligt!! Men nästa grej inplanerad för honom är bara en Pay & Ride på samma ställe om drygt en vecka. Han ska bara få komma ut igen där han känner igen sig lite ur träningssynpunkt. Han är ju inte speciellt van vid att åka iväg såhär. Efter det blir det nog inte tävling för honom igen förän i Augusti. Han ska få lite sommarlov och tid på sig att smälta alla nya intryck av att vara iväg på äventyr. 😉

Jennkas Dressyr- & unghästblogg

På den här bloggen får ni följa mig i mitt arbete som unghästutbildare i ett försäljningsstall. Vi har unghästar i väldigt varierande storlek, ras och ålder. Allt från halvblod till kallblod, ponnys till storhästar. Ni får även läsa om mig och mina tre egna halvblod De Macha E (3år), Winstone (6 år) och Prima Q (10 år) och följa våran utveckling tillsammans. Vi inriktar oss främst mot dressyr, men håller även på med lite hoppning, trickträning, frihetsdressyr och tornerspel. Hoppas ni hänger med!

RSS 2.0