Hoppning

Idag stod det lite hoppning på schemat! Jag hoppade Britta och Bruno tillsammans med Therese som hoppade Denka och Poga. 

Vi utmanade vädret och hoppade ute på ridbanan i regnet eftersom det mesta av hindermaterialet var ute. Det var riktigt kul och regnet störde oss inte mer än att vi var lite blöta när vi var klara. 😜
 
Britta var riktigt rolig att hoppa och hon tyckte verkligen att det var skoj! Hon blev lite taggad och sög tag i hindren ordentligt! 
 
Bruno har bara hoppat tre gånger under ryttare och idag fick han för första gången hoppa kombination och oxer. Han var jätteduktig men blev faktiskt lite trött. 
 

Jag älskar mitt jobb!

Att kunna njuta av en härlig barbackatur under arbetsdagen och veta att ja, det här är mitt jobb. Visst kan vi inte bara rida ut dagarna till ända, men det är ju underbart att kunna göra det då och då! Jag älskar verkligen mitt jobb!

Hans var så himla duktig idag! Första ridpasset ute på ridbanan och första passet då jag krävde lite mer av honom och bad honom om att söka sig fram till bettet. Han har jobbat en hel del i töm med att arbeta i form, men jag har inte bett honom om det under ryttare förut. 

Han är så himla lättlärd och positiv och hade inga som helst problem med att förstå vad jag ville och avslutade det ganska korta passet med att trava runt i en förvånansvärt stadig form. Massa guldstjärnor till Hans!! 
Imorgon får han vila och på lördag ska han visas för kund.


Den nya lilla ponnyn Britta var verkligen superfin idag!! Jag red henne på rakt bett idag som planerat och det gjorde susen! Hon vågade söka stöd på bettet och arbetade jätteduktigt! Hon var lugn och jobbade på i en stadig form i alla gångarter!  Väldigt fin i galoppen och gjorde fattningar från skritt! 
Hon är verkligen en trevlig och rolig häst att rida och är riktigt fin när hon slappnar av. Det ända jag skulle vilja få till nu är att hon ska kunna sträcka ut halsen framåt neråt till en lägre och rundare form, men man får ju ta en bit i taget. Hon har faktiskt utvecklats enormt på de tre gångerna jag har ridit henne. Jag kan inte begära mer än vad hon redan har gett mig. Så mysig ponny! 😍

Dressyrträning

Ju duktigare man blir desto enklare blir det. Det låter ganska logiskt, men så är det inte när det gäller dressyr. Ju duktigare man blir desto svårare blir det. Svårare och svårare. 


Dressyr är svårt. Att rida unghästar är lätt plätt i jämförelse! Men det är även väldigt roligt och fascinerande att jobba med alla små detaljer och att sträva mot perfektion för att få ett 600 kilos djur att dansa fram. 

Gårdagens dressyrträning med mina hästar var mer psykiskt jobbigt än fysiskt. Det är så mycket att hålla reda på samtidigt.
Är hästen rakriktad både på raka och böjda spår? Har jag koll på bogarna och bakdelen? Funkar de diagonala hjälperna ordentligt? Har jag lika stöd på båda tyglarna? Får jag igenom halvhalterna ordentligt? Kan jag bibehålla rakriktingen i övergångarna? In med armbågarna, trampa ner mer i stigbyglarna, akta så jag inte viker mig i sidan och lyft blicken! 
Sedan kom det svåra. Samling. Samling. Samling. Sitt stilla och vänta ut. Samla hästen men glöm inte bort de ovanstående sakerna. Allt samtidigt. Missa något och det blir pannkaka av det.

Det var minsann inte lätt! Speciellt inte på Prima som såklart var den som fick träna mest på samling. Stundtals visste jag knappt ens vad jag höll på med. Att hitta rätt känsla när man inte riktigt vet hur det ska kännas är inte speciellt lätt.
Ja, dressyr är svårt, men så kul!! 

Bild på Prima och mig från förra våren fotad av Hanna Wretman

Jennkas Dressyr- & unghästblogg

På den här bloggen får ni följa mig i mitt arbete som unghästutbildare i ett försäljningsstall. Vi har unghästar i väldigt varierande storlek, ras och ålder. Allt från halvblod till kallblod, ponnys till storhästar. Ni får även läsa om mig och mina tre egna halvblod De Macha E (3år), Winstone (6 år) och Prima Q (10 år) och följa våran utveckling tillsammans. Vi inriktar oss främst mot dressyr, men håller även på med lite hoppning, trickträning, frihetsdressyr och tornerspel. Hoppas ni hänger med!

RSS 2.0