Mina fina

Det var tre trötta hästar i hagen i förmiddags. Härligt med en vilostund. 😉

I kväll hade väderprognosen lovat regn så mina hästar fick stå några timmar i sina boxar så att de skulle hålla sig torra tills jag skulle rida. Det kändes dock lite onödigt när det inte kom en droppe regn på hela kvällen... 😂 

Prima, Winstone & Macha

Någon som är sugen på lite uppdatering om mina fina hästar då? 😉

De har alla tre fått ta det lite lugnt nu när jag har varit iväg och haft en del annat att göra, men nu ska vi köra igång ordentligt igen!

Prima har känts riktigt bra sedan min kusin var här och gav mig lite tips. Hon är riktigt mjuk och lösgjord nu men har fått lulla runt med lite lättare barbackapass ute på åkern vilket hon trivs med. 
I förrgår blev det ett lite ordentligare pass på ridbanan igen med kandaret på och hon var samarbetsvillig och fin! Igår blev det en barbackatur ute som avslutades med bad i sjön! 💜

Winstone var halt när jag kom hem från min tripp till Stockholm och blev satt i sjukhage. Han blev bra på några dagar men har ändå fått några veckors helvila och nu har vi börjat jogga igång igen. Han är lycklig över det! 💙

Macha har tagit sig ordentligt i hullet nu med bra bete dygnet runt och hon börjar bli riktigt fin! Hon har provat på att löshoppa vilket hon tycker är skoj och jag har även suttit på henne två gånger nu vilket hon har tagit med ro. Nu ska hon få tömköras en period innan jag fortsätter med inridningen. Hon är en himla härlig häst! Så cool och social! ❤

Härliga veckor!

Nu är det sommar och det har varit lite lugnt på jobbfronten ett tag så jag har hunnit med lite annat. 

Åkte ner en helg till mamma i Skåneland och hade härliga soliga dagar med dop, grillning och trevliga kvällar. En liten mini-semester för att vila upp mig innan turistsäsongen drar igång på allvar här nu i juli. 

Väl hemma igen fick jag efterlängtat besök från Stockholm i några dagar med minigolf, ridtur i skogen, film i soffan och en mysig kväll på stranden i solnedgången. Hoppas det blir fler gånger! 

Över midsommarhelgen var min bästa kompis Linda här på besök men först på förmiddagen på midsommarafton jobbade jag och bland annat red fjording tillsammans med chefens dotter Bella. Jag och Linda var sedan på midsommarlunch, fest och grillning hos Therese, Jonathan och Louise som hade satt upp ett partytält vid vattnet. En härlig kväll som bjöd på skratt, dans, sång och mycket annat! 


På kvällen på midsommardagen var det fest i parken och då kom även Mikaela och Hanna hit för att festa med oss och det blev en rolig fest även i år som avslutades med lugn efterfest hemma hos mig. 
Söndagen blev en riktigt slapp dag inomhus med film, pizza och chips. Välbehövligt om man säger så. 😉

Sådär, nu har ni fått lite uppdatering om vad som har hänt den senaste tiden. 😉

Jennkas Dressyr- & unghästblogg

På den här bloggen får ni följa mig i mitt arbete som unghästutbildare i ett försäljningsstall. Vi har unghästar i väldigt varierande storlek, ras och ålder. Allt från halvblod till kallblod, ponnys till storhästar. Ni får även läsa om mig och mina tre egna halvblod De Macha E (3år), Winstone (6 år) och Prima Q (10 år) och följa våran utveckling tillsammans. Vi inriktar oss främst mot dressyr, men håller även på med lite hoppning, trickträning, frihetsdressyr och tornerspel. Hoppas ni hänger med!

RSS 2.0