Pay and ride 7/6

Igår var jag och Winstone i Holaveden och red Medelsvår C:1 på en pay and ride. 

Winstone var lugn och kändes riktigt fin att rida på framridningen. Även inne på banan var han lugn och inte alls så skvattig och tittig som han har varit, vilket var jätteskönt! 

Där emot så tappar han lätt den ärliga bjudningen när vi kommer in på banan och han tar inte alltid skänkeln framåt som han ska då. Speciellt högerslutan brukar krångla på tävling. Då slår han över i galopp istället för att tänka framåt i traven. Det hände även igår, men eftersom det bara var en pay and ride så gick jag tillbaka och gjorde om den slutan för att få till den bättre. 

Ibland är det bra att träna på att tävla och att man kan göra om missarna så att det blir rätt. 
Gör om gör rätt. 

Programmet flöt sedan på ganska bra tills vi skulle göra andra galoppfattningen. Då ignorerade han min galopphjälp, så jag la till sporren på yttersidan och då svarade han förvånande nog med att sparka mot skänkeln och ramlade in i fel galopp. Även där gick jag tillbaka och gjorde om fattningen som han då tog utan problem. 

Efter avslutad ritt fick vi komma fram och prata med domaren. Det är alltid trevligt när man får lite muntlig feedback och tips från domaren efrer ritten. 
Hon gav många lovord till Winstone och tyckte han var en härlig häst med fina kvalitéer. Jättekul! Det enda hon påpekade att jag skulle jobba på var att få fram en bättre ökad skritt. Jag vågar inte riktigt rida på I skritten på tävling då han lätt börjar takta om han är lite spänd, men vi får jobba mer på det. Domaren sa att om han bara hade visat upp en bättre skritt så hade vi fått en 8a på gångarter som slutbetyg. 

Domaren dömde oss dessutom snällt och bedömde bara de andra försöken på de ställena vi gjorde om och tog dessutom inte bort 2 poäng för "felridning" när jag gjorde om rörelserna. Därför lyckats vi landa på 68,9%! Med lite mer rutin och avslappning inne på banan så är vårt mål att rida msvC på över 70%. Om han bara håller sig avslappnad och med bjudning inne på banan så borde inte det vara svårt att nå! 



Jennkas tävlingsblogg

På den här bloggen skriver jag av mig om tävlingarna med mina två dressyrhästar, halvbloden Winstone (12 år e. Highcruiser) och Prima Q (16 år e. Qwintus). Vi tränar och tävlar på Medelsvår B-nivå, men till vardags roar vi oss även med lite hoppning, trickträning, miljöträning och frihetsdressyr för att variera arbetet och ha roligt ihop!

RSS 2.0