Oljemålning

 

Här ovan ser ni vad jag har sysslat med ett tag nu. Det är en oljemålning föreställande min kusins häst. 

Jag räknade ut att det är minst 12 år sedan jag sist målade en häst med oljefärger så jag var osäker på om det skulle bli bra alls men än så länge är jag riktigt nöjd faktiskt! 
Jag har fortfarande en hel del kvar att göra. Bakgrunden ska utvecklas mer och det ska dit en massa detaljer på hästen innan jag är klar. 
Min kusin kommer och hälsar på mig om en månad och då är tanken att tavlan ska vara klar så att hon kan få den. 
 
Det var faktiskt riktigt roligt att ta fram oljefärgerna och stafliet igen. De har legat undangömda så länge.

Besök

Idag har mamma och Anders varit och hälsat på. Det var trevligt! 

Som vanligt blev det lite ridning. Min mamma är ju gammal ryttare men nu för tiden rider hon bara när hon kommer och hälsar på mig. Idag red hon Winstone en stund medans jag red Prima. Sedan lånade vi Ambera så att även Anders fick rida lite. Det var första gången han satt på en häst men det fixade han fint och skrittade runt utan ledare på ridbanan. 
 
Det blev såklart även lite sightseeing eftersom det var första gången Anders var här och vi besökte de historiska platserna. Perfekt att repetera lite guidning inför turistsäsongen! 👍 
 

Veckan som gått

Under veckan har vi haft en praktikant i stallet, en ung och duktig tjej. Hon var så pass liten att hon faktiskt har kunnat rida Birger och Lydig men har även fått hålla igång Ambera och Durantas. 

Durantas och Terror åkte till sina nya hem idag och vi har varit ute och kört Ambera och Bruno en sväng mer parvagnen. Vi har även börjat smörja selar och utrustning inför turistsäsongen så att allt är snyggt och prydligt. 
 
Under veckan har Nitta och Starlight bantat, konditionstränat med galopprogrammet och jobbat lite i töm.
Mina resterande tre hästar Bolero, Dausgiris och Galnis har jobbat på och de utvecklas fint. 
 

Jennkas Dressyr- & unghästblogg

På den här bloggen får ni följa mig i mitt arbete som unghästutbildare i ett försäljningsstall. Vi har unghästar i väldigt varierande storlek, ras och ålder. Allt från halvblod till kallblod, ponnys till storhästar. Ni får även läsa om mig och mina tre egna halvblod De Macha E (3år), Winstone (6 år) och Prima Q (10 år) och följa våran utveckling tillsammans. Vi inriktar oss främst mot dressyr, men håller även på med lite hoppning, trickträning, frihetsdressyr och tornerspel. Hoppas ni hänger med!

RSS 2.0