Tävlingsåret 2019

Efter ett par års uppehåll från tävlingsbanan på grund av flera olika skäl var vi i år äntligen igång igen, och vilket år det blev! 
Även om avslutet blev pannkaka så har vi ändå gjort en bra säsong! 

I våras var det bara Prima som tävlades då Winstone fortfarande var under igångsättning efter en sparkskada han fick förra hösten. 
Eftersom Prima har varit halvt oridbar på tävling tidigare så hade jag inte så höga förhoppningar om henne, men hon visade hur mycket hon hade mognat under de senaste åren och skötte sig långt över förväntan! 

Hon inledde med att ta en 2a placering i Lätt A:1 i årsdebuten! 
Vi gjorde sedan debut i Medelsvår C och klarade kvalet till Medelsvår B redan på de två första starterna i Medelsvår C. 
Vi tog en 2a placering i Medelsvår C:1 på hemmaklubben och avslutade med att debutera Medelsvår B på godkända procent! Trots att vi kom sist i den klassen så var vi hack i häl på de andra, mer rutinerade ekipagen! 

Kunde inte vara mer nöjd med min talanglösa kossa! Hon är ju ingen dressyrtalang egentligen, men hon kämpade på och låg väldigt jämt i poäng hela säsongen. 
Men det bästa var ju att hon var så lugn och ridbar inne på banan och hade fullt fokus på uppgiften. Vi hade roligt ihop och vi var väldigt samspelta. Stor skillnad mot den spända häst jag haft förut och där målet varje tävling endast var att vi INTE skulle stå på bakbenen inne på banan. 😂 
 

Efter Primas Medelsvår B-debut har hon fått vila från tävling och då var det istället dags för Winstone komma ut på tävlingsbanan igen.


Han började med att vinna en La:3 i sin årsdebut som även var hans Lätt A-debut! 
Tävlingen efter vann han även sin Medelsvår C-debut!
Sedan började inomhussäsongen vilket gjorde det hela lite svårare då han blev väldigt spänd, men han tog ändå en 2a placering på första inomhustävlingen som var en MsvC1. 
Nästa tävling ballade han ur och blev oridbar, men tävlingen efter tog han ännu en 2a placering i Medelsvår C. 
Sedan avslutade vi ju säsongen med en spänd och oridbar häst och ett nytt personlägsta i resultatet i MsvC, men fullföljde ändå planen och startade Medelsvår B:2 direkt efter, vilket gick bättre, men med en väldigt trött häst så resultatet blev inget att hurra för. 


I början av året fanns det inte någon plan på att någon av hästarna skulle starta Medelsvår B, men båda gjorde det. Båda hästarna tog sig från Lätt A till Medelsvår B i år, trots att ingen av dem har speciellt mycket tävlingsrutin. Men nästa år ska vi skaffa oss mer rutin och flyt på den nivån!


Jennkas tävlingsblogg

På den här bloggen skriver jag av mig om tävlingarna med mina två dressyrhästar, halvbloden Winstone (12 år e. Highcruiser) och Prima Q (16 år e. Qwintus). Vi tränar och tävlar på Medelsvår B-nivå, men till vardags roar vi oss även med lite hoppning, trickträning, miljöträning och frihetsdressyr för att variera arbetet och ha roligt ihop!

RSS 2.0