Har någon testat dessa till sin häst?


Jag funderar på att köpa dessa och ge till Winstone för att se om han blir lite lugnare och mer fokuserad på rätt saker när vi är iväg på träning och tävling. 

Det känns som att jag snart ger upp om han ska fortsätta vara såhär spänd, ofokuserad och överreagera på allt som han har gjort det senaste halvåret. All miljöträning har gjort nytta, men inte så mycket nytta som jag hade hoppats på. 
Sedan kommer det såklart bli lättare framåt våren när det torkar upp i hagarna så hästarna kan spendera dagarna i sin större gräshage. Då blir det längre utevistelse och mer naturlig rörelse varje dag istället för att stå stilla i leran och samla energi. Men jag vill prova något för underlätta för oss båda tills dess. 

Egenskaper för Fodertillskott Trikem Vimital Magnesium
Magnesium är en av kroppens viktigaste mineraler, en aktivator för ett flertal enzymer och nödvändig bland annar för nerv- och muskelfunktion samt hjärta och kärl. Magnesium kan inte lagras i kroppen och måste därför ingår i den dagliga foderstaten.

Symtom på magnesiumbrist är nervös överreaktion där hästen inte kan hantera den naturliga reaktionen på fara och därför blir svårhanterad. Kan även visa sig på normalt lugna hästar som i till exempel tävlingsituationer blir spända. Magnesiumnivån räcker då inte till för att hantera de stressrelaterade ämnen som frigörs i speciella situationer.


Egenskaper för Fodertillskott Trikem Vimital Fokus
I en stressituation frigörs ämnen som triggar hästens reaktion. Det är en medfödd reflex som ska skydda hästen vid plötslig fara så att den reagerar snabbt, utan att värdera situationen. De triggande ämnena måste sedan neutraliseras av andra ämnen i kroppen. Thiamin, tryptofan och magnesium ingår alla i den stabiliserande processen. Har hästen brist på dessa "motmedel" så har den inte heller någon möjlighet att balansera sin reaktion och blir svår att hantera eller tappar fokus.

Vimital Fokus kompletterar den brist på naturliga näringsämnen som finns hos många hästar med stressymtom eller dåligt temperament. Tillsats av jästkultur stimulerar tarmens mikroflora och förbättrar upptaget av näringsämnen. 

Användning
Ges till hästar som överreagerar på stressituationer, har svårt att avreagera eller varvar upp sig mentalt vid träning, tävling eller ovana situationer.




Jennkas tävlingsblogg

På den här bloggen skriver jag av mig om tävlingarna med mina två dressyrhästar, halvbloden Winstone (12 år e. Highcruiser) och Prima Q (16 år e. Qwintus). Vi tränar och tävlar på Medelsvår B-nivå, men till vardags roar vi oss även med lite hoppning, trickträning, miljöträning och frihetsdressyr för att variera arbetet och ha roligt ihop!

RSS 2.0