Tävling med Winstone i Bankeryd med nytt personbästa 25/9

Sista helgen i september åkte jag och Winstone till Bankeryd för att starta Medelsvår B:1 och Medelsvår B:2. 
Det blev årets sista tävling för honom då jag inte hittat några fler passande tävlingar. 

Jag hade varit sjuk under veckan och min kropp hade inte hunnit återhämta sig så min ork var definitivt inte på topp. Jag kanske borde ha stannat hemma istället, men eftersom det var sista tävlingen för honom och vi börjat ändra på tänket på tävling (att rida mer framåt), så ville jag att han skulle få en tävling till där vi kunde befästa framåttänket lite. 

På framridningen var han lite spänd, men jag red på framåt och vi red ur spänningen. En ganska kort framridning för att behålla hans energi och red i korta sekvenser med hög energi blandat med pauser för att jag inte skulle göra slut på min egen energi. 

Nya planen är även att hålla honom vaken och alert i collectingring. Förut har jag låtit honom ta det lugnt där för att spara på energin och slappna av, men istället blir han nu lätt lite seg när han får pausa lugnt innan man ska in på banan. 
Förut har han blivit spänd inne på banan och då har jag velat att han ska lugna ner sig innan vi ska in på banan och även velat dämpa energin inne på banan. 
Nu när han inte blir så spänd längre så behöver vi jobba med att öka energin istället för att kunna prestera bättre. 


I första klassen hade han bra bjudning, rullade på framåt ganska bra av sig själv. Men det var också framåt som blev stora fokusen. Jag kände att jag slarvade med detaljerna, helt enkelt för att min ork och mitt fokus inte räckte till.

Men Winstone tog hand om mig och gjorde ett bra program nästan på egen hand. Dock missade vi på båda bytena. Inför första bytet (vårt lätta) backade han av från skänkeln, så jag knackade till med sporren för att väcka honom. Han gjorde ett rent byte men blev lite överraskad och gjorde en liten bock efter bytet och ramlade sedan över till trav.
I andra bytet (vårt svåra) så bytte han på hjälpen och med gest, men blev jämfota bak. 

Vi landade ändå på 64,4 % och blev 4a i klassen av 11 ekipage, men första utanför placering. 
Känns bra att vi har en hyffsad hög lägstanivå ändå. 😉

Domarens kommentar:
"Fin och trevlig häst! Synd på bytena, fint uppe annars."



Winstone hann vila en stund i transporten mellan klasserna (och jag med), följt av en mycket kort framridning. 

I den här klassen fick jag rida mer för att hålla igång energin och farten. Min ork svek mig, energin räckte bara till att rida framåt och att hålla mig kvar på hästen. Det kändes mest som att jag skumpade runt okontrollerat i sadeln (såg inte alls så illa ut som det kändes 😅) och återigen slarvade jag med detaljerna för att jag helt enkelt inte hade energi över till det. Ändå gjorde vi ett bra program, mest tack vare Winstone, och vi satte båda bytena! Domaren såg dock inte att vårt svåra högerbyte faktiskt var rent (vi hade ett extra skutt i språnget innan), utan hon skrev i protokollet att han bytte efter med bak. Jag har dock kollat på filmen flera gånger och det är ett rent byte! 
Synd att vi inte fick poäng för ett rent byte när det faktiskt var det, men JAG vet att vi gjorde det rent i alla fall! 

Jag var helt slut efter programmet och benen vek sig när jag hoppade av. Därför blev jag hyffsat förvånad när resultatet kom och vi hade fått 66% vilket är nytt personbästa för mig och Winstone i Medelsvår B:2!!
Med de procenten kan vi kryssa av ett av våra mål för det här året! 

Domarens kommentar:
"Trevlig häst med fin sida.jämna gångarter och jämn bjudning. Lite stram att forma i sidorna."

(Det där med att forma i sidorna var där min ork inte räckte till för detaljerna och jag fokuserade på att rida framåt istället.)


Jag är jättenöjd med vår prestation, speciellt med tanke på att Winstone fick bära runt på en zombie. 🤣
Vi gjorde verkligen så bra vi kunde med tanke på omständigheterna!

Nu väntar flera månader av träning och till våren när det är dags att tävla igen så ska vi vara ännu bättre! Nu har vi gott om tid på oss att bli säkrare på högerbyterna och förhoppningsvis även kunna börja med lite serier! 😍

Jennkas tävlingsblogg

På den här bloggen skriver jag av mig om tävlingarna med mina två dressyrhästar, halvbloden Winstone (12 år e. Highcruiser) och Prima Q (16 år e. Qwintus). Vi tränar och tävlar på Medelsvår B-nivå, men till vardags roar vi oss även med lite hoppning, trickträning, miljöträning och frihetsdressyr för att variera arbetet och ha roligt ihop!

RSS 2.0