2a i Medelsvår C:1

Igår gjorde Winstone sin andra start i medelsvår klass och trots att han var spänd och ridhuset var fullt av spöken så lyckades vi ta andraplatsen i klassen!


Under framridningen som var utomhus var han fin men vaken. Som vanligt värmde jag upp honom i korta sekvenser med mycket skritt emellan. Jag vill att han ska få tid att se sig omkring och titta av sig så att han är lugn i huvudet men har kvar mycket energi i kroppen tills vi ska in på banan.

När vi kom in på tävlingsbanan som var i ridhuset blev han väldigt spänd (ny plats liksom) och överreagerade på alla ljud trots ljudisolerad huva. Det resulterade i att han spände till ordentligt då och då och det gjorde naturligtvis att poängen blev lite lägre.

I hörnet innan sista galoppökningen var det något som lät utanför väggen och skrämde honom ordentligt. Jag valde därför att lägga en volt för att få honom tillbaka till mig igen. Det gav naturligtvis minuspoäng i protokollet, men ändå rätt beslut för att hans skull. Han spände sig när vi red förbi den punkten igen sedan, men utförde uppgiften.

Det var mycket energi att hålla i chack och hålla fokuserad, men de stunder då allt funkar är känslan wow! 😍
Tänk när han vågar slappna av och lägga all energin på uppvisningen istället för allt runt omkring. Då kommer han bli grym!

Trots spändheten lyckades vi rida ihop 66,7% vilket är något lägre än förra starten och målet att slå förra resultatet nådde vi alltså inte, men det tar vi nästa tävling! Vi fixade i alla fall andra kvalet till Medelsvår B med god marginal så planen är att vi ska debutera i MsvB i november! 

Det var faktiskt lite skönt att vi inte vann igen. Det blir som en press för mig att vi ska vinna bara för att vi har gjort det och jag gillar inte att tävla med målet att vinna. Jag tävlar med målet att vi ska göra vårt bästa i stunden och känna oss nöjda med ritten och sedan får man se vilken plats man hamnar på. Jag tävlar mest mot mig själv och att se min egen och hästens utveckling. Såklart blir jag väldigt glad för en placering, men jag vill inte ha det som största mål när jag tävlar. 


Gårdagens tävling var på Nässjö Ridklubb och det var andra gången vi var där. Förra gången var för tre år sedan då Winstone vann Lb:3. Jag gillar tävlingarna där, det är de där små detaljerna som gör att man minns tävlingsplatsen lite extra. 
Trevligt bemötande redan när man kommer till parkeringen. Bra info om vart man ska ta vägen, den här gången fick man ett papper med tydlig anläggninsskiss och en goodiebag med en dricka, kexchoklad, morötter till hästen och en reflex och en isskrapa (antagligen reklam från en sponsor). 

Som pris fick vi rosett, plakett och anmälningsavgiften tillbaka. Dessutom en påse med en termosmugg, mössa och ett band som det stod "Tack för att ni kom". Det var trevligt! 
En extra kul grej var att parkeringsvakten kände igen oss från när vi var där sist, att det hade gått så bra för oss då och att Winstone var så fin! Jag blev lite chockad och väldigt glad! 







Jennkas tävlingsblogg

På den här bloggen skriver jag av mig om tävlingarna med mina två dressyrhästar, halvbloden Winstone (12 år e. Highcruiser) och Prima Q (16 år e. Qwintus). Vi tränar och tävlar på Medelsvår B-nivå, men till vardags roar vi oss även med lite hoppning, trickträning, miljöträning och frihetsdressyr för att variera arbetet och ha roligt ihop!

RSS 2.0