Winstones tävlingsår 2022

Nya personbästa i både Medelsvår B:1 och B:2, första blågula rosetten i Medelsvår B och varit på vårat första meeting!

Winstone har varit på 8 tävlingar i år och gjort totalt 15 starter då vi startat mer än en klass på de flesta av dem.
Vi har haft några lite sämre starter och några riktigt bra. Vi har fått med oss 5 rosetter hem och hamnat på den där sura platsen precis utanför placering flera gånger.

Årets första tävling blev en Lätt A:3 i maj där vi mest joggade runt lite halvt kravlöst. Winstone var precis igång igen efter att ha haft en låsning i bogen efter att ha brallat i hagen så jag ville bara ta ut honom att lufta sig i en lättare klass.
Men det gick bra och vi red ändå ihop 66,7% och tog en 2a plats i klassen!

Nästa tävling blev en tävling inomhus
När jag anmälde oss till tävlingen stod det att den skulle hållas utomhus, men de ändrade tyvärr  precis innan tävlingsdagen och flyttade in inomhus. Winstone går alltid mycket bättre ute och blir spänd och väldigt skvattig inomhus. Men jag tänkte att vi kan ta det som en träning och rida ändå.
Det var en Medelsvår B:1 och trots diverse hopp och skutt under programet så lyckades vi ändå få 64,4% och blev första utanför placering. De bitarna där han var bra var han riktigt fin så det var ju det som räddade upp poängen.

Årets tredje tävling var på Mantorps Multiarena där vi startade två klasser. Medelsvår B:1 och Medelsvår B:2.

Han var så jäkla fin på framridningen men med en läskig långsida med stora skräckinjagande plakat bredvid tävlingsbanan så blev han spänd och hade svårt att göra rörelserna vid just den långsidan i båda klasserna. Men vi hade många fina delar också och fick 65,8% i första klassen och 63,5% i andra klassen.

Nästa tävling var en mindre tävling på en liten mysig klubb där Winstone var avslappnad och fin och skötte sig jättebra! Det gav resultat i poängen då vi red ihop 69,4% i Medelsvår C:1 och hela 70,3% i Medelsvår B:1 vilket är ett nytt personbästa för oss i den klassen och gav oss vår första blågula rosett i Medelsvår B-klass!

Under Jönköping Summer Dressage blev det en inomhustävling igen. Våra klasser har varit utomhus de senaste åren under JSD-tävlingarna och han trivs väldigt bra på den utebanan och har tagit placeringar i sina starter där. I år var det istället inomhus och han har varit väldigt spänd och tittig i det ridhuset tidigare och den här gången var inget undantag. Jag ville dock inte missa att starta under dessa tävlingar då det är nära och fint anordnat, så vi tog det som en träning för honom.

Det blev många missar i båda programmen på grund av att han blev väldigt spänd och låste sig mentalt bitvis. Men vi fick även några bra delar de stunder han kunde fokusera och då hade han en riktigt härlig power och vi fick flera 7or i protokollet och även en 8a på gångarter!!
Slutprocenten blev ju ändå inga toppenprocent på grund av alla missar och vi slutade på 60,0% i Medelsvår B:1 och 61,3% i Medelsvår B:2.
Hyffsat hög lägstanivå ändå... 😉

I augusti åkte vi på vårat allra första meeting!
Det var sjukt roligt även om vi avanmälde oss sista dagen på grund av åskväder, översvämningar i stallet och att banorna stod under vatten.

Första dagen startade vi Medelvsvår B:1 där vi red ihop 67,5% och blev 2a!
Andra dagen red vi först Medelvsvår C:165,0% och blev första utanför placering. Sedan red vi Medelvsvår B:1 och fick då 65,0% igen och fick en 4e placering.

Planen var att starta samma klasser igen sista dagen, men vi valde att åka hem istället när det blev sådant åskoväder och lite kaos i stallet under natten när boxarna svämmade över och vi fick flytta runt hästar eftersom Winstone och hans boxgrannar stod i 2 dm vatten...
Men vi kommer komma tillbaka igen nästa år och hoppas på mindre regn då!

Nästa tävling var på hemmaklubben där jag höjde tempot och satte mer krav på honom inne på banan. Det gav en bra känsla men också lite missförstånd eftersom han är van vid att matte fegrider lite inne på banan. 😅 Men nu är det dags att steppa upp och öka kraven och energin på tävling!

Vi red ihop 69,0% i Medelvsvår C:1 och 65,1% i Medelvsvår B:1 där jag satsade högt men det gav flera missar. Vi blev första utanför placering i båda klasserna.

Årets sista tävling blev på samma klubb som vi red årets första tävling. Jag hade precis varit sjuk och var kanske inte så frisk som jag borde varit vilket gjorde att jag hade väldigt dålig ork, kass koordination och noll timeing i min ridning. Men jag ville avsluta säsongen med att få en till start där vi red på mer framåt.

Stor guldstjärna till Winstone under den här tävlingen! Jag red på framåt men orken räckte inte till att både gasa och vara noggrann med detaljer samtidigt. Men Winstone fixade det ändå och tog med sig sin halvslappa matte fint genom programmen!

Vi red ihop 64,4% i Medelsvår B:1 och sedan fick vi (trots min avsaknad av ork) till en bra runda på hela 66,0% i Medelsvår B:2 vilket var ett nytt personbästa för oss i den klassen!
Men även under dessa starter blev vi bara första utanför placering på grund av små startfält.

Jag är nöjd med Winstones tävlingssäsong och ser fram emot nästa år! Då ska vi fortsätta jobba på att rida mer framåt inne på banan, åka på fler meetings, kunna starta Medelsvår B:4 och kaaaanske även komma ut i Medelsvår B:5 om vi kommer så långt med bytena. 😉

Jennkas tävlingsblogg

På den här bloggen skriver jag av mig om tävlingarna med mina två dressyrhästar, halvbloden Winstone (12 år e. Highcruiser) och Prima Q (16 år e. Qwintus). Vi tränar och tävlar på Medelsvår B-nivå, men till vardags roar vi oss även med lite hoppning, trickträning, miljöträning och frihetsdressyr för att variera arbetet och ha roligt ihop!