Meeting med Winstone på Värnamo Dressyrfestival 9-11 juni!

Andra helgen i juni var vi och tävlade på Värnamo Dressyrfestival och det var otroligt kul!!

Vi åkte dit redan på torsdagen och passade på att rida lite inne på banan på kvällen. 
Winstone var spänd, mer spänd än jag hade förväntat mig. Han var svår att få lösgjord och vi fick inte till någon bra känsla, men han fick i alla fall röra på sig och titta av sig inne på banorna. 

Winstone fick bo i ridskolestallet i en stor box och det var svalt i det stallet vilket var skönt eftersom det var en väldigt varm helg. 
Jag själv gjorde ordning min hästtransport så att jag kunde bo i den. Det blev riktigt mysigt och det var skönt att vara på tävlingsplatsen nära Winstone och inte behöva åka fram och tillbaka till hotell hela helgen. 




På fredagen startade vi först Medelsvår B:1. Winstone var spänd, reagerade mycket på att det började blåsa och jag fick kämpa för att hålla honom fokuserad på ridningen. Spändheten gjorde att han inte var framme för skänkeln och det gjorde att vi missade båda bytena. 

Vi slutade på 62,5% och kommentaren:
"Flott! Missade tyvärr båda bytena, annars ganska bra stundtals. Något mot hand."


Sedan gjorde vi vår debut i Medelsvår B:4! 
Winstone hade hunnit slappna av lite och var bättre framme för skänkeln till den klassen, men fortfarande inte så lösgjord som jag vill ha honom. 
Vi tog oss igenom programmet men med lite trassel på vissa ställen eftersom det var ett nytt program för oss. 
Till exempel var inte Winstone riktigt med på att vi skulle göra skrittpiruett inne på banan eftersom vi aldrig gjort det på tävling förut, så där blev det lite missförstånd. 😅
I de enkla bytena (som vi brukar få riktigt bra poäng på) blev han lite för ivrig, så det blev fel galopp ur i det första och sedan blev han trippig i skritten i andra...
I galoppombytena tänkte han mer framåt i denna klassen än i första. Vi satte båda vänsterbytena, men blev jämfota bak i första högerbytet och efter med bak i andra högerbytet. 
Men allt som allt är jag nöjd med våran debut och red ihop 63,2% och med kommentaren:
"Flott! Gick tyvärr emellanåt emot handen, lite trassel i bytena."




På lördagen hade vi bättre känsla i ridningen. Först startade vi Medelsvår B:1 och gjorde ett bra program. Inte så bra som vi kan, men en klar förbättring från samma klass på fredagen. Red på framåt ordentligt i bytena för att inte tappa bjudning, men då blev han lite förvånad i vänsterbytet och trasslade lite med bak. Där emot så satte vi det svåra högerbytet! 🤩 Lite vingligt förvisso, men rent! 

Vi red ihop 66,6% vilket räckte till en 3e placering! 🥉
Domarens kommentar:
"Trevligt visad. Blev något spänd i överlinjen i något moment. Förbättra bytena." 



Vi startade även Medelvsår C:1 på lördagen. Jag känner mig egentligen färdig med den klassen, men Medelsvår B:4 gick bara på fredagen och Msv B:2 gick inte alls, och jag ville att han skulle två klasser även på lördagen för att samla mer rutin inne på banan. Därför blev det en start i MsvC. 
Jag var nöjd med honom under morgonens klass så jag tänkte att vi bara skulle in och göra en lugn mellanmjölks-runda. Inte ställa så höga krav. 

Vi gjorde ett trevligt, lugnt program över lag, men jag råkade tyvärr tappa ytter bak i högeröppnan så att han gick emot staketet, blev rädd och började galoppera. 
Dessutom när vi skulle fatta galopp från skritt på medellinjen så fick han en mental breakdown och gick baklänges istället. Så blir det ibland när det blivit mycket för hans hjärna. Då kokar det över ibland. 😅

 Vi red ihop 64,8% och det räckte till en 5e placering i klassen. 🏅
Domarens kommentar:
"Fint ekipage. Fin i formen. Fin sits och mjuka hjälper."



På lördagskvällen var det ryttarfest! Jag och Winstone var iväg ensamma (förutom att mamma kom på dagarna och groomade och filmade), så det var trevligt att det anordnas en liten fest och där jag träffade nya bekantskaper! 
Det var även en quiz under festen, vilket mitt lag vann! 😉



På söndagen startade vi bara Medelsvår B:1 och den gick på eftermiddagen, så vi började dagen med att ta en härlig skrittrunda i skogen tillsammans med en av lagkamraterna från lördagens quiz. 

Även söndagens start tänkte jag att vi gör en lugn mellanmjölks-runda för rutinkontot. 
Jag började dock med att rida åt fel håll framför domaren efter inledande halten. Ooops. 😅

När vi hade gjort ryggningen nere vid A, där öppningen till banana var, tyckte Winstone att vi skulle gå ut till boxgrannen som var i collecting ring. Det var med nöd och näppe jag lyckades hålla honom kvar inne på banan! 🫣

Båge med längning av formen och rida förbi öppningen till banana igen. Han ville gå ut igen och jag knackade till med ytterskänkeln för att tala om att det inte är okej. Då fick vi galopp istället. 🤣

I bågarna mellan öppnorna blev han rädd för något och tog galopp
I ökade skritten släppte han kontakten och började fippla med bettet. 

Sedan kom vi till galoppen och släppte problemen! 7 poängökade galoppen och 7 poäng på båda bytena!! Personlig seger!! 🤩

Så även om början av programmet blev lite sådär, så avslutade vi bra med två rena byten och jag är jättenöjd med det!! ❤️

Vi slutade på 63,2% och med kommentaren:
"Flott häst. Blir lite spänd i överlinjen. Några missar. Gillar att du rider framåt i bytena. ⭐⭐"



Vilken helg vi hade!! 
Även om vi inte presterade så bra som vi egentligen kan så har vi samlat ihop mycket rutin! Winstone har fått en väldigt nyttig helg men det blev mycket för hans hjärna.
Vi debuterade ny klass, fick två placeringar på fem starter, jag träffade nya bekantskaper, vi hade superväder, var ute på många härliga promenader ihop och det var en såå himla kul helg!! 😍




Jennkas tävlingsblogg

På den här bloggen skriver jag av mig om tävlingarna med mina två dressyrhästar, halvbloden Winstone (12 år e. Highcruiser) och Prima Q (16 år e. Qwintus). Vi tränar och tävlar på Medelsvår B-nivå, men till vardags roar vi oss även med lite hoppning, trickträning, miljöträning och frihetsdressyr för att variera arbetet och ha roligt ihop!

RSS 2.0