Dressyrträning 26 april

Vi hade visst inte tränat för tränare på nästan två månader, men igår var det dags igen!

Winstone var först ut och kändes fin, men vi fick lite att jobba med och har lagt oss till med lite olater som vi får ta att jobba bort. 
Vi har ju jobbat mycket under vintern med att han ska vara lite lång och låg för att få honom att slappna av mer, men nu måste jag få ihop honom mer och få upp fronten igen. Dags att skärpa till oss och börja jobba på riktigt nu igen. 

Min tränare la märke till att han puttar över mig på vänster sittben så att jag viker mig lite i högersidan. Jag måste känna efter och tänka på att jag sitter rakt över honom och lika mycket på båda sittbenen. 
Han gled även väg utåt med vänster bog ganska ofta, så jag måste jobba med att hålla den på plats. Att rida honom lite utåtställd en liten stund emellanåt gjorde att jag kom åt den bogen bättre. 

I övrigt så jobbade vi i skritt med lite bakdelsvändningar, förflyttningar på volt och öppna längs medellinjen. Då fick jag släppa stigbyglarna för att komma ner mer rakt på honom. 
Vi jobbade även med övergångar mellan gångarterna och en del skänkelvikningar i traven med fokus på att han ska stanna kvar hos mig i förflyttningen och inte rinna iväg. 

Ja, vi har en del läxa till nästa gång... 



Prima gick superbra! Bland de bästa passen vi har gjort tror jag! Så mjuk, smidig och energisk och jätterolig att rida genom hela passet! 
Jag trodde hon skulle vara lite trött efter pay and jumpen dagen innan, men det var hon verkligen inte! Hon erbjöd hela tiden mer än jag bad om och det är så häftigt! Det är verkligen ett lyxproblemet att rida för att hästen INTE ska samla sig för mycket eller göra svårare saker än jag ber om. 

Vi jobbade med lite skänkelvikningar, öppnor, förvänd galopp och byten. Dessutom jobbade vi lite med att jag ska känna att hon lägger mer vikt på vänster bak och blir lugnare i höger bak i galoppen. 
Utöver det har vi skött oss och jobbat bra så det blev inte så mycket läxa med henne. 😉




Jennkas tävlingsblogg

På den här bloggen skriver jag av mig om tävlingarna med mina två dressyrhästar, halvbloden Winstone (12 år e. Highcruiser) och Prima Q (16 år e. Qwintus). Vi tränar och tävlar på Medelsvår B-nivå, men till vardags roar vi oss även med lite hoppning, trickträning, miljöträning och frihetsdressyr för att variera arbetet och ha roligt ihop!

RSS 2.0