Medelsvår C:1 den 19e september

I lördags var det tävlingsdags för mig och Winstone igen. Jag hade väl ganska höga förhoppningar efter senaste tävling som gav oss 70% och senaste träningen när han var så himla fin!

Men det går inte alltid som man tänkt sig... 

Winstone var lugn framridningen och kändes fin, kanske inte så mycket power som han brukar ha, men ändå fin.

Vid tävlingsbanorna var det tyvärr svårt att höra vad de sa i högtalarna så man fick stanna och lyssna för man hörde knappt alls om man red samtidigt. När det började närma sig min starttid var jag därför extra uppmärksam på att lyssna. När ryttaren jag trodde var före mig blev presenterad inne på banan lyssnade jag noga efter mitt namn, men de sa ett annat namn som skulle hålla sig beredd, det är både jag och min hästskötare säkra på. Jag tänkte ju därför att "jaha, då är det en ryttare till före mig". 
Det var det inte
När ryttaren före red ut från banan kom det ingen annan. Klockan var min starttid och eftersom de inte hade någon personal vid insläppet så fick jag be en liten tjej gå och fråga domaren vem som var nästa ryttare. Det var såklart jag. 

Inte nog med att man tappar sitt fokus och kommer av sig helt när det blir såhär, vi hann ju dessutom inte med vår vanliga rutin inne på banan med att se oss omkring runt hela banan och rida några korta öppna och sluta. Vi hann bara bort till andra kortsidan innan vi fick startsignal och var därför inte alls redo

Winstone la i handbromsen och svarade inte alls fram för skänkeln. Att vi ens kom runt programmet är ett under. Det kändes som att jag satt på en seg, skänkeldöd gammal ridskolehäst... Nåja, det såg inte riktigt så illa ut, men det var ju långt ifrån den nivån vi kan vara på. 

Vi fick dock 7or på längning av formen i traven och på ökade skritten, vilket är högre poäng än vi brukar få där, så något bra lyckades vi med i alla fall. Där emot fick vi flera 4or som såklart drog ner på poängen ordentligt. Bland annat på fattningen från skritt då han fick syn på en häst som kom travande i hagen vid banan vilket gjorde att han inte hade tid för mig. Även på ena förvända galoppen som han egentligen gör superstadigt, men som han slog om i och bytte galopp. Surt

Vi fick 61,9% för den ritten... 
Vi hamnade på 6e plats av 9 startande. 

Domarens kommentar:
"Elegant häst som rör sig trevligt. Tyvärr en del tekniska missar idag." 

(Något jag tycker känns lite surt och som flera domare dömt är att man får längre poäng och med kommentaren "ostadig form" när hästen frustar. Jag tycker inte att frustningar räknas som ostadig form. Det är klart att de rör halsen i frustningen, men jag tycker inte det har något med den egentliga formen att göra.) 

 Vi lägger den här tävlingen på erfarenhetskontot och blickar framåt mot nästa tävling om 2 veckor. 
"Sometimes you win, and sometimes you learn." 

Jag hoppas på att hans plötsliga seghet beror på pälssättningen (och omständigheterna inför starten) och att det gått över till nästa tävling.  Min tränare sa att hon märkt på flera hästar att de har varit lite extra sega just den här veckan. Men jag ska nog ändå prova lite kortare framridning nästa gång för att behålla lite mer energi. Det är en fin balansgång där mellan för lite och för mycket energi. För lite och vi rider i sirap inne på banan, för mycket och jag har en häst som flyr från allt som han anser har stora huggtänder såsom domare, blommor och skuggor. 😅



Jennkas tävlingsblogg

På den här bloggen skriver jag av mig om tävlingarna med mina två dressyrhästar, halvbloden Winstone (12 år e. Highcruiser) och Prima Q (16 år e. Qwintus). Vi tränar och tävlar på Medelsvår B-nivå, men till vardags roar vi oss även med lite hoppning, trickträning, miljöträning och frihetsdressyr för att variera arbetet och ha roligt ihop!

RSS 2.0